Φασούλας: «Υπάρχει σοβαρότητα στην Εθνική, θα είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες» (audio)

by admin
1 views

Ο Παναγιώτης Φασούλας φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή “Οι Τρισδιάστατοι” με την Ευανθία Ξινού και την Αντιγόνη Δρακάτου, όπου μίλησε για την Εθνική Ελλάδος και τον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά απέναντι στην Κροατία (07/07, 21:00, ΕΡΤ1).

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την έδρα και το κίνητρο που δίνει: «Παίζουμε στην έδρα μας, στο ΣΕΦ, που έχει ενέργεια και παίζει ρόλο στη ψυχολογία των αθλητών. Το ΣΕΦ είναι συνδεδεμένο με την κορυφαία στιγμή του ελληνικού μπάσκετ. Επίσης, ξέρουν όλη τη σημασία που έχει το να βρεθεί η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί είναι μια διοργάνωση στην οποία ως μπάσκετ δεν έχουμε μεγάλες επιτυχίες».

Για την εικόνα της Εθνικής: «Υπάρχει μεγάλη σοβαρότητα τόσο στον πάγκο όσο και στους παίκτες και θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε στον τελικό.

Έχουμε αρκετά καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Είμαστε εύστοχοι στα σουτ. Υπάρχει επίσης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είναι τεράστιο όνομα και δίνει άλλη βαρύτητα στην ομαδική προσπάθεια».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ένας νέος προπονητής, που με τη σοβαρότητα και την εργατικότητα που δείχνει λειτουργεί σαν φτασμένος.

Η εμπειρία του στην Εθνική και ως παίκτης έχει μεγάλη σημασία, γιατί καταλαβαίνει τι έχει να διαχειριστεί. Πολύ ισχυρά εγώ και χαρακτήρες, που σε ένα μήνα δε χρειάζεται να τους μάθεις μπάσκετ, αλλά να τους διαχειριστείς, και ο Σπανούλης το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για την Κροατία: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Το παιχνίδι θα το θεωρούσα αμφίρροπο, αλλά πιστεύω πολύ στις δυνατότητες των Ελλήνων παικτών και στο γεγονός πως παίζουμε στην έδρα μας. Εκτιμώ πως θα κερδίσουμε και θα φτάσουμε εκεί που πρέπει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες».//ΑΦ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ