Περιοδεία Στάρμερ στις 4 χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου

by admin
7 views

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ ξεκινάει μια περιοδεία στις τέσσερις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό να καθιερώσει μια νέα, καλύτερη συνεργασία και να αναγνωρίσει τη συμβολή κάθε χώρας. Θα συναντήσει τους πρώτους υπουργούς της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ουαλίας, προτού επιστρέψει στην Αγγλία για συνομιλίες με τοπικούς δημάρχους. Οι συναντήσεις επικεντρώνονται στην οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του Ουέστμινστερ και των περιφερειακών κυβερνήσεων.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Στάρμερ τόνισε τη σημασία της αποκέντρωσης και ζήτησε “άμεση επαναφορά” της σχέσης μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερειακών διοικήσεων. Στο Εδιμβούργο θα συναντηθεί με τον Πρώτο Υπουργό της Σκωτίας, Τζον Σουίνι, με στόχο τη συνεργασία.

Η Sunday Telegraph αναδεικνύει την πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου Υπουργού Εξωτερικών, Ντειβιντ Λάμι, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες στη Γερμανία και θα ταξιδέψει επίσης στην Πολωνία και τη Σουηδία. Η εφημερίδα παραθέτει δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρει ότι εργάζεται με τη νέα βρετανική κυβέρνηση για να δει “πώς το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να πλησιάσει την ΕΕ”.

Η Mail on Sunday ισχυρίζεται ότι ο νέος πρωθυπουργός θα ξεκινήσει τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της μετα-Brexit συμφωνίας της Βρετανίας με την ΕΕ “μέσα σε λίγες εβδομάδες”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι πηγές της ΕΕ πιστεύουν πως ο Σταρμερ θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις στο εμπόριο, την έρευνα και την ανάπτυξη, την άμυνα και την ασφάλεια και την εκπαίδευση και είναι πρόθυμος να δεχτεί ορισμένους κανόνες των Βρυξελλών σε αντάλλαγμα.

Το Εργατικό Κόμμα έχει αρνηθεί ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια σημαντική σύνοδο κορυφής που θα φιλοξενήσει αργότερα αυτόν τον μήνα για να ασκήσει πιέσεις στις χώρες της ΕΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ