Συνεχίζει τις απογοητευτικές εμφανίσεις ο Φόντεν

by admin
6 views

Η συνολικά μέτρια απόδοση της Αγγλίας συνεχίστηκε στη νίκη της στα πέναλτι επί της Ελβετίας στον προημιτελικό του Euro 2024. Ωστόσο, ο παίκτης που δέχτηκε τα περισσότερα πυρά ήταν ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι – ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ, να καταγράψει μια ασίστ, να έχει ένα σουτ στο στόχο, να δημιουργήσει περισσότερες από μία ευκαιρίες και έχασε τη μπάλα 19 φορές κατά τη διάρκεια των 115 λεπτών του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και οι σχηματισμοί που χρησιμοποίησε ο 53χρονος καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά έχουν επικριθεί έντονα από τους οπαδούς, για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι ικανότητες των αστέρων που παρατάχθηκαν στην ομάδα. Απέναντι στην Ελβετία πέρασε σε μια άμυνα με τρεις παίκτες και ενώ η ομάδα έπαιξε καλύτερα από τις προηγούμενες εμφανίσεις της, το τουρνουά δεν έχει δει ακόμα την καλύτερη δυνατή εκδοχή της.

Ο Φόντεν αντικαταστάθηκε από τον άσο της Λίβερπουλ, τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, πέντε λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης και ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο πέναλτι για τα “τρία λιοντάρια” και τα έβαλε στον ημιτελικό του τουρνουά απέναντι στην Ολλανδία.

Είναι πιθανό ότι ο Σάουθγκεϊτ δεν θα θελήσει να πειράξει πολύ την ομάδα του ενόψει της αναμέτρησης με τους “οράνιε” στις 10 Ιουλίου και ο παίκτης της χρονιάς της Premier League, Φόντεν, θα έχει πιθανότατα άλλη μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ