Ο αγώνας ενάντια στο χρόνο αρχίζει για τον Ζοάο Φέλιξ

by admin
1 views

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ο Ζοάο Φέλιξ θα πρέπει να αποσυνδεθεί από την απογοήτευση που υπέστη κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να αναζητήσει έναν νέο προορισμό με την ιδέα να αποφύγει την επανάληψη όσων συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Πορτογάλος επιθετικός θα ξεκινήσει τις διακοπές του σε παρόμοια κατάσταση με εκείνη των προηγούμενων ετών, αλλά με τη διαφορά ότι συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες για να προσελκύσει την προσοχή μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Μετά από μια μάλλον κακή σεζόν με την Μπαρτσελόνα, όπου έπαιξε σε 44 αγώνες και ξεκίνησε μόλις σε 24, το Euro σημειώθηκε στο ημερολόγιο του ίδιου και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ιδέα στα γραφεία της “Cívitas Metropolitano” ήταν ότι ο Πορτογάλος θα μπορούσε να αυξήσει την αξία του κατά τη διάρκεια του τουρνουά παίζοντας με την εθνική του ομάδα, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Παρακολούθησε τα δύο πρώτα παιχνίδια της ομάδας του από τον πάγκο και έπαιξε σε όλο το ματς με τη Γεωργία όταν η Πορτογαλία ήταν ήδη πρωτοπόρος του ομίλου της, συμμετέχοντας στην ξεκάθαρη ήττα της ομάδας του. Στη συνέχεια, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν τον υπολόγισε στη φάση των “16” κόντρα στη Σλοβενία και επέστρεψε στον μοιραίο αγώνα με τη Γαλλία. Απέναντι στους “τρικολόρ” έπαιξε 15 λεπτά και έχασε το πέναλτι του στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι που έστειλε την Πορτογαλία σπίτι της.

Έτσι, η τιμή του Ζοάο Φέλιξ συνεχίζει να πέφτει χρόνο με το χρόνο από τότε που η Ατλέτικο πλήρωσε 127 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτόν το 2019. Ο δανεισμός στην Τσέλσι δεν απέδωσε, η θητεία του στην Μπαρτσελόνα άφησε πολλές σκιές και το Euro δεν ήταν η διέξοδος που πολλοί ήλπιζαν.

Με έναν Ζοάο Φέλιξ που δεν θέλει να επιστρέψει στην Ατλέτικο, μια Ατλέτικο που έχει ανεχτεί πολλά “χαστούκια” από τον παίκτη, ένα προπονητικό τιμ που δεν θέλει να ξανασυναντήσει τον παίκτη, η σωτηρία θα μπορούσε να είναι η Μπενφίκα που συνεχίζει να ελπίζει να δει τον Ζοάο Φέλιξ ξανά να επιστρέφει. Στη Λισαβόνα γνωρίζουν τις δυνατότητες που έχει ένας παίκτης που προήλθε από την ακαδημία νέων τους και έχουν επανατοποθετηθεί ως η καλύτερη επιλογή. Αν και δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, ακούγεται ότι οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να προσφέρουν 20 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο για το 50% της μεταγραφής του παίκτη, ποσό που θεωρείται ανεπαρκές στους “κολτσονέρος”, αλλά όσο περνούν οι μέρες μπορεί να γίνει κάτι που δεν μπορεί να απορριφθεί.

Και βλέποντας τι μπορεί να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, ο Ζοάο Φέλιξ θα πρέπει να ενταχθεί στους “Colchoneros” στις 27 Ιουλίου, την ημερομηνία κατά την οποία η ομάδα του Σιμεόνε έχει προγραμματίσει το φιλικό με τη Νουμάνθια στο “Μπούργκο ντε Όσμα”. Το φυσιολογικό είναι ότι εκείνη την ημέρα ο Πορτογάλος θα ξεκινήσει μόνος του και στη συνέχεια, αν δεν έχει βρει προορισμό, θα πρέπει να μπει στο αεροπλάνο για να πάει στην περιοδεία στην Ασία που θα πραγματοποιήσει η Ατλέτικο. Αυτό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι και, ακριβώς, αυτό θέλουν να αποφύγουν βλέποντας τη στάση του ποδοσφαιριστή και την προπόνησή του πριν από ένα χρόνο.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ