Εθνική… απόλαυση, διέλυσε τη Σλοβενία και το Παρίσι είναι κοντά

by admin
1 views

Η Ελλάδα ήταν σοβαρή και μετρημένη σε άμυνα κι επίθεση, αποδεικνύοντας πως είναι καλύτερη ομάδα από την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς. Πρώτος σκόρερ για την “επίσημη αγαπημένη” ήταν ο Τόμας Γουόκαπ με 19 πόντους, ο Βασίλης Τολιόπουλος πρόσθεσε 17, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε εκ νέου διψήφιο αριθμό ασίστ (11).

Για τους Σλοβένους ο Ντόντσιτς σημείωσε 21 πόντους, ο Τζος Νίμπο 17, όμως οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους, δεν τους βοήθησαν στο ελάχιστο.

Ο αγώνας

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Αντετοκούνμπο να βάζει στα καλάθια τον Νίμπο, ενώ ο Νικ Καλάθης ώριμος όσο ποτέ, με δύο floaters έγραψε το 9-0 για τη χώρα μας. Η Σλοβενία είχε υποπέσει σε δύο λεπτά, σε τρία άσχημα σουτ κι ένα λάθος του Ντόντσιτς. Η “γαλανόλευκη” συνέχισε να πιέζει, τα lay up έμπαιναν με περίσσια συχνότητα και το συγκρότημα του Σέκουλιτς, έμεινε άποντο για 3:16. Το 15-2, που γράφτηκε με κάρφωμα του Παπαγιάννη, ξεσήκωσε όλο το ΣΕΦ, όμως τέσσερις αναπάντητοι πόντοι του Νίμπο, έδωσαν ψυχολογία στους φιλοξενούμενους. Ο Ντόντσιτς με την είσοδο του Χρόβατ, βρήκε έναν “καυτό” συμπαίκτη από την περιφέρεια, όμως όσο έτρεχε η Εθνική Ελλάδας, τόσο η διαφορά δεν έπεφτε. Το 24-14 ήταν μία καλή συνθήκη για τη χώρα μας, όμως έγινε ακόμα καλύτερη, καθώς πέντε πόντοι του Μήτογλου κι ένα buzzer beater του Τολιόπουλου, έγραψαν το 32-14, ύστερα από δέκα λεπτά παιχνιδιού.

Εθνική… απόλαυση, διέλυσε τη Σλοβενία και το Παρίσι είναι κοντά
Eurokinissi

Ο Καλάθης συνέχισε να ταΐζει τους συμπαίκτες του και με 7 ασίστ, έφτιαχνε όλο το παιχνίδι της ομάδας του. Το μοναδικό αρνητικό της Ελλάδας, ήταν μερικά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, όμως όσο ή άμυνα δούλευε σε τόσο υψηλές στροφές, δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα. Οι Πρέπελιτς και Τσάντσαρ ήταν εκτός αγώνα κι αυτό ήταν πολύ θετικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το 42-19 (17′), αποτύπωνε πλήρως τα τεκταινόμενα του αγώνα. Βέβαια στη συνέχεια δεχτήκαμε ένα 5-0 σερί και σε αυτό φταίει περισσότερο η επίθεση, αφού έγινε στατική κι αυτό διευκόλυνε τους Σλοβένους. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει στα επόμενα λεπτά, η Ελλάδα με 5/16 τρίποντα δεν εκμεταλλεύτηκε τις αδύναμες περιστροφές στα μετόπισθεν των αντιπάλων τους, όμως το 47-30, ήταν καλό “μαξιλαράκι” ασφαλείας με δύο λεπτά για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σουτ του Ντόντσιτς έγραψε το 47-33 υπέρ της Εθνικής Ελλάδας, που κόλλησε στην επίθεση κι επέμεινε σε μεγάλο βαθμό στα περιφερειακά σουτ (5/18).

Εθνική… απόλαυση, διέλυσε τη Σλοβενία και το Παρίσι είναι κοντάΕθνική… απόλαυση, διέλυσε τη Σλοβενία και το Παρίσι είναι κοντά
Eurokinissi

Ο Γουόκαπ έλυσε το γόρδιο δεσμό του τριπόντου και με 3/4 σουτ, έδωσε τεράστια ανάσα στην Εθνική μας, η οποία στην άμυνα κυνηγούσε τους πάντες και τα πάντα. Ο Ντόντσιτς ευστόχησε σε πολύ δύσκολο τρίποντο, όμως η διαφορά ήταν τεράστια (58-36) και το μομέντουμ είχε “γαλανόλευκη” απόχρωση. Η αναμέτρηση είχε ευρωπαϊκή υφή, δηλαδή οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, όμως η Σλοβενία αδυνατούσε να γίνει απειλητική, καθώς τα τρίποντα της, έβρισκαν κυρίως σίδερο (8/23). Η μοναξιά του Luka Magic ήταν παροιμιώδης και το εκτός ισορροπίας σουτ, που έκανε, έγραψε το 66-50, ύστερα από τρεις περιόδους.

Εθνική… απόλαυση, διέλυσε τη Σλοβενία και το Παρίσι είναι κοντάΕθνική… απόλαυση, διέλυσε τη Σλοβενία και το Παρίσι είναι κοντά
Eurokinissi

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μπήκε στην εξίσωση της αναμέτρησης, ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο Τολιόπουλος, συνέχισε να δίνει πολύτιμα λεπτά στο παρκέ, είτε σκοράροντας, είτε παίζοντας άμυνα και το 76-53 τα έλεγε όλα. Μάλιστα το συγκεκριμένο δίδυμο έγραψε και το 82-53 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή της νίκης είχε λάβει τέλος. Η Σλοβενία φαινόταν πως δεν πίστευε πια στην ανατροπή, ο Ντόντσιτς είχε κουραστεί και ο Σπανούλης είχε ξεκινήσει το ροτέισον, ενόψει του αυριανού τελικού. Ο Σέκούλιτς τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, απέσυρε τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς και όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε, αναγνωρίζοντας πως έκανε ότι μπορούσε για τη χώρα του. Το τελικό 96-68 έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά στην Εθνική Ελλάδας, η οποία θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Δομινικανή Δημοκρατία και την Κροατία.//ΔΜ

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 47-33, 66-50, 96-68

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ