Το ΕΡΤNews στη Downing Street: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στη Βρετανία – Όλα δείχνουν μεγάλη νίκη των Εργατικών

by admin
12 views

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στη Βρετανία με εκατομμύρια ψηφοφόρους να ψηφίζουν στις πρώτες γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1945. Τα εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά ως τις 22:00 (τοπική ώρα, μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας). Το ΕΡΤNews βρίσκεται στη Downing Street για όλες τις εξελίξεις.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ιστορική νίκη των Εργατικών και από την άλλη πλευρά ένα δραματικό τέλος για την κυβέρνησή τους, των Συντηρητικών που αντιμετωπίζουν μια δραστική μείωση των εδρών τους.

Τα exit poll αναμένονται στις 22:00 που θα κλείσουν οι κάλπες (μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν να γίνουν εκλογές καλοκαίρι πάνω από 100 χρόνια, γεγονός που ίσως αποτυπωθεί στις κάλπες. Επίσης, δημοσκόποι αλλά και δημοσιογραφικές έρευνες έχουν ανιχνεύσει ότι υπάρχει ένας εφησυχασμός στους πολίτες, επειδή ακριβώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαρωτική νίκη των Εργατικών, κάποιοι ίσως να μην πάνε καν να ψηφίσουν.

Στην περίπτωση που ο Σούνακ χάσει την έδρα του, θα πρέπει να γίνουν εκλογές άμεσα για να πάρει την αρχηγία και την ηγεσία του συντηρητικού Κόμματος κάποιος άλλος. Πολλά ηχηρά ονόματα αυτή τη στιγμή που βρίσκονται στο υπουργικό συμβούλιο μπορεί να χάσουν την έδρα τους. Σύμφωνα με την αναταποκρίτρια του ΕΡΤNews στη Βρετανία, Ευδοξία Λυμπέρη, θα είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα χάσει την έδρα του.

Τα στοιχεία που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις και οι προβλέψεις εδρών δείχνουν μια σαρωτική επέλαση των Εργατικών, άνοδο του κόμματος του Φάρατζ, που μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να πάρει – με όλα τα κόμματα που έχει δημιουργήσει – ούτε μία έδρα, ενώ το ποσοστό του ήταν πάρα πολύ ψηλό. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι το κόμμα του Φάρατζ ανεβαίνει και να λαμβάνει έδρες. Ο ίδιος φαίνεται ότι θα πάρει την έδρα στην οποία κατεβαίνει και μάλιστα κάποιοι δημοσκόποι δίνουν έως και 17 έδρες για το κόμμα του.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ