Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Μπάλα «χάνει την αξιοπιστία της»

by admin
2 views

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο του 2024 ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (4/9) από το France Football, με 30 από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να προτείνονται για το κορυφαίο ατομικό βραβείο στο ανδρικό ποδόσφαιρο.

Το αστέρι της Αλ Νασρ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει κερδίσει το βραβείο πέντε φορές στο παρελθόν, δεν μπήκε στη λίστα – παρά το γεγονός ότι σημείωσε 44 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη σεζόν.

Ο μεγάλος του αντίπαλος Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα οκτώ φορές – συμπεριλαμβανομένου του περασμένου έτους, ήταν επίσης μια αξιοσημείωτη απουσία από τη λίστα του 2024.

Είναι η πρώτη φορά από το 2003 που ούτε ο Μέσι ούτε ο Ρονάλντο βρίσκονται στις υποψηφιότητες για το βραβείο.

Μιλώντας πέρυσι, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ υποστήριξε ότι τόσο τα βραβεία Ballon d’Or όσο και τα βραβεία FIFA The Best «χάνουν την αξιοπιστία τους».

Τα σχόλιά του ήρθαν αφού έμεινε εκτός των υποψηφίων, παρά το γεγονός ότι πέτυχε 54 γκολ μέσα στο ημερολογιακό έτος, γεγονός που τον καθιστά πρώτο σκόρερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για το 2023.

«Δεν σημαίνει ότι ο Μέσι δεν το άξιζε, ή ο Χάαλαντ ή ακόμα και ο Εμπαπέ… αλλά οι αριθμοί υπάρχουν και οι αριθμοί δεν απατούν. Πρέπει να εξετάσετε ολόκληρη τη σεζόν», δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Record.

«Οι αριθμοί είναι γεγονότα. Αν πάτε πίσω και δείτε τι συνέβη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην εθνική ομάδα, ο κόσμος στην πραγματικότητα με θεωρούσε χαμένο… αλλά η αλήθεια είναι ότι συγκεντρώθηκα και είχα μια εξαιρετική περίοδο στην Αλ Νασρ, γι’ αυτό και πέτυχα 54 γκολ.

Όσο το κεφάλι και το σώμα μου είναι καλά και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, θα συνεχίσω να παίζω. Αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι καλά, νιώθω γεμάτος και χαρούμενος στο γήπεδο, τόσο στην εθνική ομάδα όσο και στον σύλλογο.

Κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο: γκολ και καλές εμφανίσεις».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μέσι δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να προκριθούν για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας του 2024, το οποίο θα κερδίσει πλέον ένας παίκτης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το αστέρι της Ρεάλ, ο Βινίσιους Τζούνιορ, είναι το σημερινό φαβορί για να κερδίσει το βραβείο, ενώ ο Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι και ένας άλλος παίκτης της Μαδρίτης, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, είναι επίσης δυνατές υποψηφιότητες.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ