Όλα για όλα με Αυστραλία

by admin
1 views

Το παιχνίδι με την Αυστραλία είναι για την Ελλάδα αυτό που λέμε… δίχως αύριο.

Όλοι πανηγυρίσαμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Από μόνο του το γεγονός αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Η χώρα μας βρίσκεται στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, εκεί που οι Αμερικανοί κατέβασαν ό,τι καλύτερο διαθέτουν για να πάρουν το χρυσό. Όμως, άλλο είναι η επιστροφή στους Αγώνες, έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια, κι άλλο αυτό που λείπει εδώ και πολύ καιρό από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Εθνική μας ομάδα έχει ανάγκη από μία διάκριση, αυτό είναι που δεν έχει από το Eurobasket 2009, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Πολωνία, μέχρι και σήμερα. 

Ο θρίαμβος στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ, θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για την επιστροφή στις επιτυχίες. Οι εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος γέννησαν προσδοκίες, είναι εμφανές ότι κάτι έχει αλλάξει στην «γαλανόλευκη» και υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία, ώστε να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία. Να μην πάει στράφι όλη η προσπάθεια που έγινε από παίκτες, προπονητές και ομοσπονδία.

Ο όμιλος της Ελλάδας είναι ο πιο δύσκολος στην 33η έκδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού υπάρχουν τέσσερις δυνατές ομάδες. Το να χάνεις από αυτόν τον Καναδά των 10 ΝΒΑερς και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, ουδέποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποτυχία. Όμως, το να τελειώνεις τον όμιλο μόνο με ήττες, την ώρα που από τις 12 ομάδες που συμμετέχουν περνούν οι 8, δεν είναι καλό για μια σπουδαία ομάδα, που μοιάζει εδώ και χρόνια να ψάχνει την χαμένη της αίγλη.

Στο παιχνίδι με την Αυστραλία διακυβεύονται πολλά περισσότερα από μια απλή νίκη. Το ταξίδι της Εθνικής από τη Λιλ για το Παρίσι για τα προημιτελικά, θα είναι πολύ σημαντικό, αν και καμία διασταύρωση δεν φαίνεται ευνοϊκή για την Ελλάδα σε περίπτωση πρόκρισης. O Βασίλης Σπανούλης έδωσε το στίγμα λέγοντας: «Όλα τα πράγματα για να αλλάξουν που δεν έχουν γίνει 15 χρόνια, πρέπει να κάνει υπέρβαση, να πάρεις μεγάλες νίκες. Θέλουμε να πάμε κάπου χωρίς να κάνουμε μεγάλη νίκη; Συγνώμη, αλλά δε γίνεται. Δε γίνεται να μας πουν ορίστε, περάστε στους “8”. Άμα δε μπορείς να την κάνεις, δε μπορείς να ευελπιστείς σε υπέρβαση, είναι λογικό».

Εν κατακλείδι, η υπέρβαση και η διάκριση για την Εθνική θα πρέπει να έρθουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Τώρα, που έχουμε στο ρόστερ έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Tώρα, που είναι ακόμα ενεργοί παίκτες της τελευταίας μεγάλης φουρνιάς του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Παπανικολάου. Το… last dance γι’ αυτούς τους δύο, αλλά και γι’ άλλους σπουδαίους παίκτες της γενιάς τους, όπως ο Κώστας Σλούκας ( που μας λείπει και φέτος πάρα πολύ) πλησιάζει και θα πρέπει να εξασφαλιστεί η επόμενη μέρα.  Και οι διακρίσεις είναι αυτές, που φέρνουν στο προσκήνιο νέους παίκτες και δημιουργούν καινούργια μεγάλα ταλέντα , νέα όνειρα , οράματα και προσδοκίες.

 Η επίσημη αγαπημένη δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα κόντρα στην Αυστραλία και όλοι μας θα είμαστε – όπως πάντα- στο πλευρό της. Πάντα δίπλα, πάντα μαζί. Διότι αυτή η ομάδα είναι η τιμή , το καμάρι και η περηφάνεια μας. Κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!!!

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ