Ψάχνουν… εκδίκηση οι “τρικολόρ” – www.ertsports.gr

by admin
1 views

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Ιουλίου του 2016, οι Γάλλοι και οικοδεσπότες της διοργάνωσης ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του EURO 2016 μέσα στο σπίτι τους, οι οιωνοί άψογοι μόλις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ρονάλντο που μέχρι τότε οδηγούσε από το χεράκι τους Ίβηρες στη διοργάνωση τραυματίζεται και περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο αυτό δεν αρκούσε στο σύνολο του Ντεσάμπ για να κατακτήσει το τρόπαιο καθώς ο Έντερ που είχε περασει ως αλλαγή στο παιχνίδι με έναν κεραυνό στο 109′ αιφνιδίασε τον Γιορίς και πρόσφερε στους συμπατριώτες του το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Στα γήπεδα της Γερμανίας ωστόσο, Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει καταφέρει να θέλξει με την εμφάνισή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι ότι οι Γάλλοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να σκοράρουν γκολ σε open play, ενώ στον αντίποδα οι Πορτογάλοι ηττήθηκαν από την Γεωργία στους ομίλους και χρειάστηκαν τον Ντιόγκο Κόστα στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι για να κάμψουν την αντίσταση της Σλοβενίας.

Ωστόσο και οι δύο βρίσκονται στη φάση των “8” του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και διεκδικούν μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπως τόνισε και στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Πορτογαλίας: «Νομίζω πως είμαστε απολύτως έτοιμοι. Στα προημιτελικά του Euro βρισκόμαστε. Πάνω απ’ όλα, τη μεγαλύτερη κριτική την κάνουμε εμείς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αλλάζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κάνουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο, προσπαθούμε να περιορίσουμε τα ρίσκα, αλλά σίγουρα μπορούμε και θέλουμε να βελτιωθούμε.

Θέλουμε να παίζουμε καλά, θέλουμε να παίζουμε ωραία, θέλουμε να πετυχαίνουμε γκολ. Δεν είμαστε τέλειοι, δεν γίνεται να είμαστε, αλλά δουλεύουμε συνέχεια για να είμαστε καλύτεροι»

Ο Ισπανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους για την μεγάλη μάχη. Αντιθέτως ο τεχνικός των “τρικολόρ” δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ραμπιό που μετά την κίτρινη που δέχτηκε στο ματς κόντρα στο Βέλγιο τιμωρήθηκε με την ποινή μιας αγωνιστικής.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μάικλ Όλιβερ που έχει διευθύνει 3 παιχνίδια στο EURO 2024: Ισπανία – Κροατία 3-0 Σλοβακία – Ουκρανία 1-2, Γερμανία – Δανία. //ΝΚ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ