Χωρίς υπερβάσεις, η πρόκριση στην οκτάδα θα μείνει όνειρο

by admin
1 views

Το δίδαγμα από τις αναμετρήσεις με Καναδά και Ισπανία, είναι πως η Ελλάδα έχει ποιότητα, είναι “κοντά” αγωνιστικά, όμως δεν διαθέτει το “δηλητήριο” στην περιφέρεια, για να πάρει ψυχολογία στα κρίσιμα σημεία των παιχνιδιών.

Όποτε προσπαθήσαμε να περάσουμε μπροστά στο σκορ, εκεί δείξαμε χτυπητές αδυναμίες στην επίθεση, καθώς δεν διαθέτουμε τον παίκτη, που θα κάνει την διαφορά στην περιφέρεια. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις, όμως οι ομάδες τον έχουν διαβάσει και έχει ανάγκη έναν αθλητή, που θα του δώσει χώρους δράσης στην επίθεση.

Η “επίσημη αγαπημένη” δεν έχει πάρει πολλά πράγματα από τους Τόμας Γουόκαπ και Ντίνο Μήτογλου, δύο αθλητές σταρ στη Euroleague κι αυτό έχει χαλάσει το ροτέισον του Βασίλη Σπανούλη, που αναγκάζεται να έχει στο παρκέ πολύ ώρα τον 35χρονο Νικ Καλάθη. Επιπλέον είναι ξεκάθαρο πως η γραμμή ψηλών μας είναι λειψή, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας να μας χτυπούν σε αυτή την αδυναμία μας, παίρνοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχτηκε πολλούς πόντους στα πρώτα ημίχρονα και των δύο παιχνιδιών (48 με Καναδά και 49 με Ισπανία), με αποτέλεσμα να κυνηγάει το σκορ, στοιχείο που την αναγκάζει να είναι συνέχεια με την πλάτη στον τοίχο. Με την Αυστραλία οφείλουμε να ανεβάσουμε τα καλά μας διαστήματα, στα οποία απαραίτητη είναι η ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Οι “boomers” στηρίζουν το παιχνίδι τους στον υψηλό ρυθμό και την καλή περιφερειακή εκτέλεση, άρα η Ελλάδα αν μπορέσει και ελέγξει το τέμπο της αναμέτρησης, τότε έχει μεγάλη τύχη για τη νίκη, η οποία υπό προϋποθέσεις είναι ικανή να την στείλει, στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.

Για να συμβεί αυτό η Ελλάδα πρέπει να βρει παραπάνω από δύο πρωταγωνιστές, διαφορετικά δεν βγαίνουν τα κουκιά. Με τον Καναδά, παραγωγικοί ήταν οι Αντετοκούνμπο (34π.) και Παπανικολάου (17π.) και με τους Ισπανούς, κορυφαίοι ήταν ο “Greek Freak” (27π.) και ο Τολιόπουλος (14π.). Αν δεν γίνουν υπερβάσεις από περισσότερους παίκτες μας, τότε την προσεχή Παρασκευή (2/8, 14:30), η Ελλάδα δύσκολα θα επικρατήσει της Αυστραλία, η οποία διαθέτει λύσεις σχεδόν σε όλες τις θέσεις.

ΥΓ. Ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει ωριμάσει, έχει αυτοπεποίθηση και πιθανότατα στα επόμενα διεθνή τουρνουά, θα είναι ένας από τους ηγέτες της Εθνικής Ελλάδας.

ΥΓ2. Είναι φοβερό να βλέπεις τους Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ, να τα δίνουν όλα για την Ισπανία, έστω κι αν έχουν κερδίσει τα πάντα στην καριέρα τους.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπούκας

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ