Χωρίς προβλήματα η Άρσεναλ, “ατσάλινη” η Νιουκάστλ

by admin
1 views

Άρσεναλ- Γούλβς 2-0

Στο 14ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία στο ματς και άνηκε στους “κανονιέρηδες” με τον Σάκα να κάνει το σουτ αλλά ο Σα απέκρουσε την προσπάθεια του Άγγλου εξτρέμ. Στιγμές αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 17ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου τα καρέ του Πορτογάλου κίπερ με τον Σάκα αλλά ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε και πάλι απάντηση. Στο 25ο λεπτό ήρθε το γκολ που έψαχναν οι παίκτες του Αρτέτα, ο Σάκα έβγαλε την σέντρα και ο Χάβερτς πρόλαβε την έξοδο του Σα και με το κεφάλι έδωσε προβάδισμα στην Άρσεναλ γράφοντας το 1-0. Οι “λύκοι” έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 41ο λεπτό αλλά στην κεφαλιά του Λάρσεν ο Ράγια είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Ο Μαρτινέλι στιγμές πριν ο διαιτητής στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια σούταρε από πλάγια η μπάλα βρήκε στα κορμιά των αμυντικών και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, τα σουτ των Χάβερτς και Πάρτεϊ πέρασαν εκτός εστίας, ενώ το παιχνίδι απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό από το 60 έως το 70ο λεπτό, με τον Κούνια να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει από ευνοϊκή θέση και τον Όντεγκαρντ να απειλεί. Ο Σάκα ήταν ο άνθρωπος που έδωσε πολύτιμη λύση στην Άρσεναλ με πολύ όμορφη ενέργεια -σήμα κατατεθέν του- από τη δεξιά πλευρά και αριστερό τελείωμα, με τον Σα να φέρει ευθύνη. Στο 75΄, ο Ντανιέλ Ποντένσε πέρασε στο παιχνίδι για τη Γουλβς, ενώ στο 90+4΄, ο Ράγια κράτησε ανέπαφη την εστία του με εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Σαράμπια.

Νιουκάστλ-Σάουθάμπτον 1-0

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με την συμπλήρωση 10 λεπτών στην αναμέτρηση με τον Στέφενς αλλά βοηθός υπέδειξε οφσάιντ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Σαρ δέχτηκε κόκκινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Με την συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου οι “καρακάξες” βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ζοέλιντον παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα (1-0).

Όπως είναι λογικό, η Σαουθάμπτον ανέλαβε τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο μέρος, έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει πληθώρα κλασσικών ευκαιριών.

Η Νιουκάστλ κατάφερε, ούσα τρομερά συμπαγής και με σταθερότατο Πόουπ, να διατηρήσει αυτό το ιδιαίτερα πολύτιμο προβάδισμα και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Premier League:

Παρασκευή 16 Αυγούστου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0

Σάββατο 17 Αυγούστου

Ίπσουιτς – Λίβερπουλ 0-2
17:00 Άρσεναλ – Γουλβς
17:00 Έβερτον – Μπράιτον
17:00 Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον
17:00 Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ
19:30 Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα

Κυριακή 18 Αυγούστου

16:00 Μπρέντφορντ – Κρίσταλ Πάλας
18:30 Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ