Χτύπημα της Χεζμπολάχ τραυματίζει Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ ισραηλινή επιδρομή σκοτώνει 3 στο νότιο Λίβανο

by admin
1 views

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ ανέφερε ότι χτύπησε με βλήματα πυροβολικού μια συγκέντρωση Ισραηλινών στρατιωτών στα υψώματα Αμπού Νταζάζα, καθώς και ότι εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις με «άμεσες απώλειες» στα στρατόπεδα Σεμπαά και Ράμτα στους λόφους Κφαρ Σούμπα. Η ανακοίνωση δεν κάνει συγκεκριμένη αναφορά για τις ισραηλινές απώλειες.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι μια ισραηλινή επιδρομή στο Καφαρτζούζ, στο νότιο Λίβανο, προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και τον τραυματισμό 3 άλλων.

Ανταποκριτής του Sky News Arabia ανέφερε ότι ισραηλινές βόμβες φωσφόρου χτύπησαν τα περίχωρα των πόλεων Μπιντ Τζμπέιλ και Μαρούν αλ-Ρας προκαλώντας πυρκαγιές, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ στόχευσε επίσης την πόλη Αϊταρούν στο νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ άρχισε να εκτοξεύει πυραύλους κατά του Ισραήλ από την επόμενη ημέρα της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο και από τότε οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι και να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες αμάχοι και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής τους στη Λωρίδα της Γάζας και ότι στη συνέχεια η προσοχή τους θα στραφεί στα βόρεια σύνορα της χώρας με τον Λίβανο, κατά της Χεζμπολάχ.

Πηγή: Sky News Arabia

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ