“Χρυσός” για δεύτερη διαδοχική φορά ο Πίντκοκ

by admin
1 views

Μία ημέρα πριν γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του (30/7), ο Τόμας Πίντκοκ έκανε το καλύτερο… δώρο στον εαυτό του, καθώς πρώτευσε στον αγώνα μήκους 35,2 χιλιομέτρων, ο οποίος ήταν χωρισμένος σε οκτώ γύρους των 4,4 χιλιομέτρων.

Ο Βρετανός, ο οποίος υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, άφησε στην δεύτερη θέση τον Γάλλο Βίκτορ Κορέτζκι, ο οποίος ήταν πέμπτος στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του 2021. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Άλαν Χάθερλι από τη Νότια Αφρική, ο οποίος ήταν όγδοος στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

“Χρυσός” για δεύτερη διαδοχική φορά ο Πίντκοκ
(AP Photo)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του αγώνα ο Πίντκοκ βρέθηκε 35 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρωτοπόρους, όταν κλάταρε το εμπρός λάστιχο του ποδηλάτου του στον τέταρτο από τους οκτώ γύρους του αγώνα. Όμως, ο Βρετανός κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί πλάι-πλάι με τον Κορέτζκι στον τελευταίο γύρο, προτού αποσπαστεί από τον αντίπαλό του, με τη γραμμή του τερματισμού να είναι ορατή.

“Χρυσός” για δεύτερη διαδοχική φορά ο Πίντκοκ“Χρυσός” για δεύτερη διαδοχική φορά ο Πίντκοκ
(AP Photo)

Τελικά ο Πίντκοκ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού εννέα δευτερόλεπτα πριν από τον Γάλλο ποδηλάτη, με αποτέλεσμα το πλήθος που βρίσκονταν εκεί να τον αποδοκιμάσει.

Η πρώτη οκτάδα στο cross country των ανδρών της ορεινής ποδηλασίας:

  1. Τόμας Πίντκοκ (Μ. Βρετανία) 1:26:22
  2. Βίκτορ Κορέτζκι (Γαλλία) 1:26:31
  3. Άλαν Χάθερλι (Νότια Αφρική) 1:26:33
  4. Λούκα Μπράιντοτ (Ιταλία) 1:26:56
  5. Ματίας Φλίκιγκερ (Ελβετία) 1:27:42
  6. Σάμιουελ Γκέιζ (Νέα Ζηλανδία) 1:28:03
  7. Ράιλι Έϊμος (ΗΠΑ) 1:28:08
  8. Τσάρλι Όλντριτζ (Μ. Βρετανία) 1:28:32

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ