Χιλή – Βενεζουέλα: Αντιπαράθεση για την δολοφονία του αντιφρονούντα Ronald Ojeda

by admin
0 views

Με τη Βενεζουέλα να κατηγορεί ανοιχτά τη Χιλή για εμπλοκή στον θάνατο του αντιφρονούντα Ronald Ojeda, η κρίση μεταξύ των δύο χωρών βαθαίνει. Ο Ojeda απήχθη στις 21 Φεβρουαρίου στο Σαντιάγο και το πτώμα του βρέθηκε δέκα ημέρες αργότερα κάτω από όγκο τσιμέντου.
Ο Χιλιανός εισαγγελέας που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση, Héctor Barros, συνέδεσε την δολοφονία με την εγκληματική συμμορία Tren de Aragua, που λειτουργεί μέσα από φυλακή της Βενεζουέλας και εξαπλώθηκε σε όλη τη Χιλή, το Περού, την Κολομβία και τη Βολιβία, και ζήτησε υποστήριξη από τις αρχές της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, ο Χιλιανός υπουργός Εξωτερικών, Alberto van Klaveran, μίλησε για απαράδεκτες δηλώσεις από την πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα της Βενεζουέλας, ο οποίος κατηγόρησε τα σώματα των πληροφοριών της Χιλής «για αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα».

«Το θεμελιώδες είναι να γνωρίζουμε τι νέα έχουν οι αρχές της Βενεζουέλας για τους δύο πολίτες αυτής της χώρας που είναι φυγάδες από τη δικαιοσύνη της Χιλής, ανέφερε σχετικά με δύο εντάλματα σύλληψης υπόπτων που εκκρεμούν με τις αρχές της Χιλής να εκτιμούν ότι βρίσκονται στην Βενεζουέλα.

Ο εισαγγελέας της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους αυτή την Τετάρτη ότι το έγκλημα λειτούργησε ως επιχείρηση για να «θολώσει» τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και απέρριψε την ιδέα ότι οι δύο ύποπτοι θα εκδίδονταν στη Χιλή εάν συλλαμβάνονταν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Χιλιανός υπουργός Δικαιοσύνης, Λουίς Κορδέρο, δήλωσε στο κρατικό κανάλι 24 Horas ότι «στη Χιλή δεν υπάρχουν εικασίες για δικαστικές υποθέσεις» και ότι υπάρχει «σεβασμός στους θεσμούς».

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ