Χασάν: «Μετάνιωσα που έτρεξα πριν τον Μαραθώνιο»

by admin
1 views

Η Σιφάν Χασάν έφυγε από το Παρίσι με τρία μετάλλια, καθώς εκτός από το χρυσό κατέκτησε και δύο χάλκινα, στους τελικούς 5.000μ. και 10.000 μέτρα.

Λίγο μετά τον θρίαμβο της στην απόσταση των 42.195 μέτρων, η θρυλική δρομέας μεγάλων αποστάσεων δήλωσε: «Δεν έχω λόγια. Κάθε στιγμή του αγώνα, μετάνιωνα που έτρεξα τα 5.000μ και τα 10.000μ. Είπα στον εαυτό μου: “εάν δεν το είχα κάνει αυτό, θα ένιωθα πολύ καλά σήμερα (11/8). Είμαι Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο.

Αισθάνομαι σαν να ονειρεύομαι. Ο Μαραθώνιος είναι το κάτι άλλο. Όταν κάνεις 42 χιλιόμετρα σε λίγο παραπάνω από 2 ώρες και 20 λεπτά, αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο κι επίπονο είναι. Όταν τελείωσα τον αγώνα, ένιωσα απελευθέρωση. Ήταν απίστευτο. Δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο; Ποτέ δεν ήμουν τόσο συγκεντρωμένη στην ζωή μου. Για δύο ώρες, ήμουν συγκεντρωμένη σε κάθε βήμα. Από την αρχή μέχρι το τέλος, ήταν τόσο δύσκολο. Σε κάθε βήμα. Στο 20ο χιλιόμετρο, σκεφτόμουν το χρυσό μετάλλιο, αλλά όλα τα κορίτσια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Και αναρωτιόμουν: «Πότε θα… σπάσουν»; Στο τέλος, είπα στον εαυτό μου, πως είναι απλώς ένα σπριντ 100 μέτρων. Έλα Σιφάν. Μόνο ένα ακόμα. Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως σπρίντερ».//ΑΒ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ