Χάρης Δούκας: Μηδενική ανοχή στα κρούσματα διαφθοράς – Θα εξαλειφθούν όπου και εάν υπάρχουν

by admin
2 views

Καμία ανοχή σε συμπεριφορές που υπονομεύουν το έργο της δημοτικής αρχής για να βελτιώσουμε τη ζωή των Αθηναίων.στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Ιουλίου για το κύκλωμα των εκβιαστών, τόνισε ο Χάρης Δούκας κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Ιουλίου για το κύκλωμα των εκβιαστών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για σοβαρότατες κατηγορίες αναφέροντας ότι «ακόμα και σήμερα Αξιωματικοί του Τμήματος Ειδικών Υποθέσεων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσία Εισαγγελέα, συνέλεξαν έγγραφα, κλπ. από χώρους της Δ/νσης Δόμησης».

Ο Χάρης Δούκας υπενθυμίζει ότι την Τρίτη 9-7-2024, ενημερώθηκε ο Δήμος Αθηναίων επίσημα, για τα ονόματα των τριών συλληφθέντων και τις αποδιδόμενες κατηγορίες και αυθημερόν προχώρησε στα κάτωθι:

1) Εκδόθηκε η απόφαση Δημάρχου και η επίδοσή της στους συλληφθέντες, με την οποία, από 5-7-2024 – όταν και έγινε η επ’ αυτοφόρω σύλληψη – ετέθησαν σε αναστολή άσκησης καθηκόντων και παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στις 25/7. Θα ήθελα εδώ να ενημερώσω ότι εάν για τους συλληφθέντες εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης μετά την απολογία τους, που όπως έχουμε πληροφορηθεί ξεκινά σήμερα, με νεότερη απόφαση Δημάρχου θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, σύμφωνα με τη προβλεπόμενη νομοθεσία.

2) Επίσης, την Τρίτη 9/7, εκδόθηκε απόφαση Δημάρχου, με την οποία εγκρίθηκε η υποβολή δήλωσης υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό του ΔΑ, κατά των συλληφθέντων, από Δικηγόρους της Νομικής Διεύθυνσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενηερώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας με τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς, η δήλωση θα υποβληθεί τη Δευτέρα 15/7/2024.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι η δημοτική μας αρχή δεν θα ανεχθεί εγκληματικές και παραβατικές πρακτικές, που αμαυρώνουν την τιτάνια προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του Δήμου να ανταποκριθούν με πληρότητα στα καθήκοντά τους. Μηδενική ανοχή στα κρούσματα διαφθοράς. Δηλώνουμε ότι θα λάβουμε κάθε μέτρο που απαιτείται για να τα αποτρέψουμε και να τα εξαλείψουμε, όπου και εάν υπάρχουν», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων και αναφέρεται στα επόμενα βήματα:

  • Προχωράμε σε νέα Κανονιστική, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ολοκληρωμένη, που αφορά τη λειτουργία και τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, περίπτερα και ξενοδοχεία. Θα ξεκινήσει διάλογος με σκοπό να την έχουμε έτοιμη το αμέσως επόμενο διάστημα.
  • Έχουμε καταθέσει εγγράφως πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών για τροποποίηση στον νόμο, για τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων και κυρώσεις παραβατών.
  • Αναπτύσσουμε αυτή τη στιγμή, ένα πληροφοριακό σύστημα που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – κατά 75-80% είναι έτοιμο – και μία ειδική πλατφόρμα σε άμεση συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Προσόδων, για να βελτιώσουμε όλες τις διαδικασίες ελέγχου, και βεβαίως, να μπορέσουμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα σε όλες τις διαδικασίες.

«Μαζί, θα προχωρήσουμε για να «καθαρίσει» η πόλη από παράνομες, εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε μαζί με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και τους εργαζομένους, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ