Χάμες Ροντρίγκες: Η αναγέννηση του απόλυτου πρωταγωνιστή του Copa America (video)

by admin
2 views

Το Copa America 2024 έχει ως τώρα έναν σχεδόν αδιαμφισβήτητο MVP, τον οποίο σίγουρα ελάχιστοι θα περίμεναν πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο λόγος για τον αρχηγό και ηγέτη της Εθνικής Κολομβίας, τον Χάμες Ροντρίκες.

Τι κι αν είχε καταγράψει λιγότερες από 10 συμμετοχές σε διασυλλογικό επίπεδο τους προηγούμενους οκτώ μήνες (στη Βραζιλία και τη Σάο Πάολο), τι κι αν έχει τρία χρόνια να βρεθεί στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Κολομβιανός είναι… άλλος άνθρωπος με τη φανέλα της Εθνικής του.

Αποτελεί τον κυριότερο λόγο της εξαιρετικής πορείας της Κολομβίας, η οποία κατάφερε να πάρει από τη Βραζιλία την κορυφή του ομίλου και να εξασφαλίσει έναν εύκολο προημιτελικό κόντρα στον Παναμά, τη στιγμή που η “Σελεσάο” έπεσε πάνω στην Ουρουγάη.

Σε 4 παιχνίδια, ο Χάμες έχει σκοράρει μία φορά, αλλά σαρώνει στο δημιουργικό τομέα, όντας μακράν πρώτος στις ασίστ με 5. Ταυτόχρονα, έχει φτιάξει τις περισσότερες ευκαιρίες στο τουρνουά (14), αφήνοντας με διαφορά δεύτερο τον Λιονέλ Μέσι (11).

Σε τρεις εκ των τεσσάρων αγώνων, μάλιστα, έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης.

Στα 32 του χρόνια, έχει ήδη φτάσει στις 104 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, σε μια περίοδο γεμάτη σημαντικές πορείες για την Κολομβία.

Επόμενο εμπόδιο στο τρέχον Copa America θα είναι η εκπληκτική Ουρουγάη του Μαρσέλο Μπιέλσα, σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό.

Ο Ροντρίγκες που μοιάζει βγαλμένος από… εποχές 2014, σίγουρα θα θέλει να επαναλάβει την μυθική παράσταση που είχε δώσει στα γήπεδα της Βραζιλίας 10 χρόνια πριν, απέναντι στη “Σελέστε¨, όταν και μεταξύ άλλων είχε πετύχει ένα γκολ που θα μείνει στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.//ΑΦ.



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ