Φωτογράφος…διαζυγίων: Το νέο επάγγελμα που ανθίζει στην Κίνα

by admin
1 views

Καθώς οι γάμοι φθίνουν σταθερά στην Κίνα σε αντίθεση με τα ποσοστά των διαζυγίων, η Ταν Μενγμενγκ, φωτογράφος στο επάγγελμα, αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Εκτός από φωτογράφος γάμου έγινε και φωτογράφος διαζυγίων.
Σύμφωνα με το CNN, τώρα, εκτός από τους εραστές που ανταλλάσσουν όρκους, φωτογραφίζει ζευγάρια που θέλουν να τιμήσουν την κοινή ζωή τους γιορτάζοντας το τέλος του γάμου τους.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά γάμου στην Κίνα πέφτουν κατακόρυφα. Από περίπου 13 εκατομμύρια που ήταν το 2013 έπεσαν σε κάτω από 7 εκατομμύρια το 2022, το χαμηλότερο από το 1985 όταν ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας.
Η χώρα σημείωσε ελαφρά άνοδο πέρυσι, στα 8 εκατομμύρια, αλλά οι αρχές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πτωτική τάση.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των διαζυγίων έχει αυξηθεί, αγγίζοντας το υψηλό ρεκόρ των 4,7 εκατομμυρίων το 2019, τέσσερις φορές υψηλότερο από ό,τι πριν από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αναστρέψει την άνοδο, επιβάλλοντας έναν νέο νόμο το 2021 που απαιτεί από τα ζευγάρια να περάσουν μια περίοδο 30 ημερών πριν χωρίσουν. Αυτό, οδήγησε σε προσωρινή μείωση, αλλά ο αριθμός των διαζυγίων εκτοξεύτηκε ξανά, αυξημένος κατά 25% το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία.

Η Ταν λέει ότι έστρεψε τις φωτογραφικές της υπηρεσίες στους διαζευγμένους αφού είδε τις μεγάλες ουρές έξω από τα κυβερνητικά γραφεία που διαχειρίζονται υποθέσεις διαζυγίων.

Από πέρυσι, η Ταν έχει φωτογραφίσει περίπου 30 ζευγάρια, απαθανατίζοντας στιγμές χαράς καθώς διακόπτουν τους συζυγικούς δεσμούς.

«Αυτή είναι μια καλή επιχείρηση. Άλλωστε, η χαρά και η λύπη αξίζει να καταγραφούν», είπε η Ταν.

Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Xiaohongshu δείχνουν μερικά ζευγάρια να υπογράφουν τα χαρτιά διαζυγίου τους, ενώ άλλα ποζάρουν με το πιστοποιητικό διαζυγίου τους.

«29 ετών. Ευτυχισμένο διαζύγιο», έγραψε ένας χρήστης δίπλα σε μια φωτογραφία με τα πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου της δίπλα δίπλα.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ