Φλέγεται η Μ. Ανατολή: Χεζμπολάχ και «Φρουροί της Επανάστασης» ορκίζονται εκδίκηση – Δεκάδες χτυπήματα του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

by admin
1 views

Mε κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις η διεθνής κοινότητα μετά την πρωτοφανή ταυτόχρονη έκρηξη των ασυρμάτων της Χεζμπολάχ που συγκλόνισε τον Λίβανο. Ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα σε διάγγελμά του είπε πως το Ισραήλ τους κήρυξε τον πόλεμο, κατηγορώντας ευθέως το Τέλ Αβίβ πως χτύπησε αθώους πολίτες και παιδιά. Ενώ προειδοποίησε ότι ο Λίβανος θα απαντήσει στην τρομοκρατική αυτή πράξη με δίκαιη τιμωρία. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ένταση στο βόρειο μέτωπο.

Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι IDF εξαπέλυσαν νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο, συγκεκριμένα στην περιοχή Mahmoudiyeh. Σύμφωνα με αναφορές έχουν πληγεί περισσότερες από 50 τοποθεσίες.

Έχει ανέβει σημαντικά η ένταση το τελευταίο 24ωρο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως πέντε λεπτά πριν αρχίσει η ομιλία του ο Χασάν Νασράλα, το Ισραήλ έπληττε στόχους στον νότιο Λίβανο, ενώ η Χεζμπολάχ εξαπέλυε ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, όπου δύο ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει πως ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων έχει εγκρίνει τα σχέδια του βορρά.

Σε κόκκινο φόντο, το οποίο σύμφωνα με αραβικά μέσα συμβολίζει την εκδίκηση, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ διεμήνυε προς κάθε κατεύθυνση πως το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο, αφού αποπειράθηκε να δολοφονήσει εκ προθέσεως χιλιάδες Λιβανέζους ταυτόχρονα, μέσω συντονισμένων χτυπημάτων.

Ο Νασράλα έκανε λόγο για σφαγή, γενοκτονία τονίζοντας ότι το Ισραήλ ξεπέρασε τις «κόκκινες γραμμές». Παραδέχτηκε πως αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει υποστεί η Χεζμπολάχ, αλλά είπε ότι η οργάνωση θα βγει πιο δυνατή.

Προειδοποίησε ότι «ο Λίβανος θα απαντήσει στην τρομοκρατική αυτή πράξη με δίκαιη τιμωρία». Όπως ανέφερε στη συνέχεια, εξετάζονται όλα τα σενάρια και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί προς το παρόν.

Δεσμεύτηκε ότι η Χεζμπολάχ δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει τη Γάζα, έως ότου σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα.

Reuters: Πηγές από το Λίβανο αναφέρουν ότι τα κύματα ισραηλινών επιθέσεων είναι από τα πιο έντονα από την έναρξη του πολέμου

Το Ισραήλ πραγματοποιεί δεκάδες επιθέσεις σε ολόκληρο τον νότιο Λίβανο, αναφέρουν τρεις λιβανέζικες πηγές ασφαλείας στο Reuters, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τους πιο έντονους βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, διάφορα σχέδια για το βόρειο μέτωπο κατά τη διάρκεια συνάντησης σήμερα το βράδυ (19/9), εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τη Χεζμπολάχ.

Πηγές των ισραηλινών δυνάμεων ασφελείας αναφέρουν ότι ο στρατός επιδιώκει να επιτύχει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα, επιστρέφοντας τους εκτοπισμένους Ισραηλινούς πίσω στα σπίτια τους, αλλά χωρίς να προκαλέσει την επέκταση της σύγκρουσης σε έναν περιφερειακό πολυμετωπικό πόλεμο.

Σημειώνεται πως οι IDF βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Λίβανο, ενώ αναμένεται ότι και οι επόμενες ημέρες μπορεί να είναι ιδιαιτέρως έντονες.

Οι αντιδράσεις από το διάγγεμα Νασράλα

Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα, προειδοποίησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας. ««Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χεζμπολάχ, παρόλο που η νέα φάση του πολέμου ενέχει σημαντικούς κινδύνους και στόχος είναι να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους», δήλωσε ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης» δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί στον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις επιθέσεις σε συσκευές επικοινωνίας της σιιτικής – συμμάχου του Ιράν – οργάνωσης του Λιβάνου.

«Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και διαδοχικών αποτυχιών. Αυτό σύντομα θα αντιμετωπιστεί με μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης και θα γίνουμε μάρτυρες της καταστροφής αυτού του αιμοδιψούς και εγκληματικού καθεστώτος» τόνισε ο Σαλαμί στο μήνυμά του προς τον Νασράλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ