Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024: Η γυναίκα των διαφορετικών τόπων και χρόνων στο διάβα των αιώνων

by admin
2 views

Στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Επταπυργίου επιστρέφει ο σημαντικός πλέον θεσμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στα έξι χρόνια ζωής του, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου αλλά και της διεθνούς σκηνής, σε συνεργασία με σχεδόν όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Θανάση Κολάλα, Καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Επταπυργίου, έργα και καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης σε ένα μοναδικό μνημείο συνθέτουν ένα παζλ που καλύπτει πολύ μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (όπερα, αφιερώματα, βραδιές ποίησης και μουσικής, συναυλίες έντεχνης μουσικής), φιλοδοξώντας να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης, παρέχοντας βραδιές βιωματικής εμπειρίας μέσα σε ένα τόσο ξεχωριστό χώρο.

Η κα Μαρία Κωστράκη Υψίφωνος, τόνισε ότι κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Επταπυργίου, συμβαίνει κάτι μαγικό, ενώ η ακουστική του χώρου είναι καταπληκτική.

Φέτος ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός χτίζεται γύρω από τη γυναίκα, τη γυναίκα των διαφορετικών τόπων και χρόνων, επιχειρώντας να φωτιστούν διαφορετικές πλευρές της στο διάβα των αιώνων.  Η γυναίκα ήταν πάντα κεντρικό πρόσωπο στην τέχνη. Η τέχνη την λάτρεψε, της συμπαραστάθηκε, την εξιδανίκευσε. Η μάνα, η σύντροφος, η δημιουργός, η καλλιτέχνης, θύμα αλλά και αγωνίστρια, η γυναίκα που καταπιέζεται και «απειλείται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ