Φεμινιστική εκδήλωση της Νέας Αριστεράς με θέμα «Γυναίκες – Ισότητα – Ευρώπη»

by admin
0 views

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 6.30μμ στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση από τη Νέα Αριστερά – Φεμινιστικό Δίκτυο, με αφορμή τις ευρωεκλογές.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αποφάσεις και οι πολιτικές της επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Η επιμονή στη λιτότητα και στην αποθέωση του ανταγωνισμού, της αγοράς και των πολεμικών εξοπλισμών που οδηγούν σε μια ισορροπία τρόμου -μακριά από το ευρωπαϊκό «ιδεώδες» του παρελθόντος- έχουν αφήσει το στίγμα τους και στη χώρα μας, ενώ παράλληλα απομυζούν τα ευρωπαϊκά συστήματα κοινωνικής προστασίας, δηλαδή την δημόσια υγεία, την δημόσια εκπαίδευση, τις δημόσιες μεταφορές, την περιβαλλοντική προστασία κ.ά., ενώ στερούν πόρους από την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Φεμινιστική εκδήλωση της Νέας Αριστεράς με θέμα «Γυναίκες – Ισότητα – Ευρώπη»

Και το ξέρεις ήδη αγαπητή φίλη πως οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα των παραπάνω πολιτικών, οι οποίες εφαρμόζονται και στη χώρα μας περιορίζοντας το κράτος και αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους όρους λειτουργίας της αγοράς εργασίας και την κερδοσκοπία στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις τιμές των τροφίμων, των ειδών πρώτης ανάγκης, των φαρμάκων.

Το ξέρεις ακόμα γιατί η βιωματική σου εμπειρία σου υπενθυμίζει καθημερινά την ανισότητα που υφίστασαι εξαιτίας του φύλου σου στη δουλειά, στην οικογένεια, στο έλλειμμα ελεύθερου χρόνου για δημιουργία και ψυχαγωγία, αλλά και την πιθανότητα να βρεθείς αντιμέτωπη με την απειλή της έμφυλης βίας σε κάθε μορφή της.

Άλλωστε, σίγουρα έχεις ακούσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς την υλοποίηση της ισότητας των φύλων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ