Υπόθεση Πελικό: Νοσηλεύεται ο Γάλλος που δικάζεται για νάρκωση και βιασμούς της συζύγου του

by admin
1 views

O 71χρονος συνταξιούχος, Dominique Pelicot, που δικάζεται από την περασμένη εβδομάδα για στρατολόγηση βιαστών με θύμα τη ναρκωμένη σύζυγό του, νοσηλεύτηκε, δήλωσε ο δικηγόρος του, σε μια εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή της δίκης.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες που τού αποδίδονται, επρόκειτο να ανακριθεί το απόγευμα αλλά απαλλάχθηκε από το δικαστήριο καθώς η δικηγόρος του Beatrice Zavarro είπε ότι ήταν πόνος στην κοιλιά. «Ο κ. Pelicot δεν θα αποφύγει τη δίκη του. Θα είναι εκεί, θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Αλλά έχει αυτό το ιατρικό πρόβλημα που δεν σχεδίαζε», είπε.

Άλλοι πενήντα άνδρες, ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών, δικάζονται επίσης για φερόμενη εμπλοκή, στην υπόθεση που έχει τρομοκρατήσει τη Γαλλία.

O προεδρεύων δικαστής Ρότζερ Αράτα διέταξε να εξεταστεί ο κατηγορούμενος, λέγοντας ότι θα μπορούσε να ζητήσει την αναβολή της δίκης «μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του».

Η πρώην σύζυγός του και θύμα του Ζιζέλ Πελικό (Gisele Pelicot), 71 ετών, ζήτησε η δίκη να είναι ανοιχτή στο κοινό «για ευαισθητοποίηση σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη σεξουαλικής επίθεσης».

Η γυναίκα η οποία συγκίνησε με την κατάθεσή της δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει εάν ο επί 50 χρόνια σύζυγός της και βασανιστής της δεν παρίσταται.

Ανακριτής: Διέπραξαν το έγκλημα χωρίς προφυλακτικό και ήξεραν ότι είναι ναρκωμένη

Δεκαοκτώ από τους 51 κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του Dominique P. βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ελεύθεροι.

Ένας ανακριτής, ο οποίος ερεύνησε τα αρχεία που βρέθηκαν στον υπολογιστή του κύριου κατηγορούμενου, είπε στο δικαστήριο την Τρίτη ότι όλοι οι συγκατηγορούμενοι πρέπει να γνώριζαν ότι η Ζιζέλ Πέλικο ήταν αναίσθητη.

«Πέρα από τις εικόνες, πρέπει να ακούσεις τον ήχο. Παρατηρείς αμέσως ότι κοιμάται», είπε ο Stephan Gal.

«Μερικοί μάλιστα επέστρεψαν σε αρκετές περιπτώσεις, και κανείς δεν θα μπορούσε να αγνοεί ότι βρισκόταν σε βαθιά αναίσθητη κατάσταση».

Ο ανακριτής ανέφερε ότι άντρας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της Gisele Pelicot, όπως πολλοί άλλοι, διέπραξαν το έγκλημα χωρίς προφυλακτικό.

Όταν ανακρίθηκε, ένας εκ των κατηγορουμένων ανέφερε ότι γνώριζε ότι ο Dominique Pelicot επρόκειτο να ναρκώσει τη σύζυγό του, αλλά σκέφτηκε ότι ήταν μέρος ενός «σεξουαλικού παιχνιδιού».

Οι περισσότεροι από τους φερόμενους βιασμούς έγιναν στο σπίτι των Pelicot στο Mazan, ένα χωριό 6.000 κατοίκων στη νότια περιοχή της Προβηγκίας.

Πηγή:AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ