Υπολογιστικό Πολιτικό Βαρόμετρο: Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών με μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης

by admin
0 views

Για το καινοτόμο σύστημα του ΑΠΘ που κάνει προβλέψεις των εκλογικών προτιμήσεων με μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης μίλησε ο Καθηγητής Πληροφορικής ΑΠΘ και πρόεδρος Διεθνούς Ακαδημίας Σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη, Ιωάννης Πήτας στην εκπομπή της ΕΡΤ3Μέρα με Χρώμα“.

Συγκεκριμένα ο Καθηγητής ανέφερε πως στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου, τις δεύτερες δηλαδή του 2023, το σύστημαά τα πήγε πολύ καλά, με τη μικρότερη δυνατή λάθος πρόβλεψη, καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τον κ. Πήτα, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν, ωστόσο, μόνο αφού έκλεισαν οι κάλπες, ακολουθώντας τον κώδικα δεοντολογίας.

Ο κ. Πήτας ανέφερε ακόμη πως αυτή είναι μία από τις καλές χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πολύ θόρυβο.

Τέλος, ο κ. Πήτας εξήγησε πως όλα τα συστήματα μηχανικής μάθησης έχουν δύο φάσεις, το ένα είναι ότι εκπαιδεύεις το σύστημα και δεύτερον αφήνεις το σύστημα να τρέξει και να κάνει προβλέψεις, ενώ για την εκπαίδευση του συστήματος χρησιμοποιούνται πολιτικές αναρτήσεις και αποτελέσματα προηγούμενων δημοσκοπήσεων και αντικειμενική αλήθεια, δηλαδή αποτελέσματα από προηγούμενες εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ