Υπέκυψε στην ανωτερότητα των Γάλλων η Εθνική

by admin
34 views

Οι Γάλλοι έχουν εξελιχθεί σε κακό “δαίμονα” για την Εθνική Νέων Ανδρών, που δεν κατάφερε να τους νικήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου έκαναν ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο και δεύτερο μισό έψαχναν το… θαύμα. Παρά την τεράστια διαφορά, οι Έλληνες διεθνείς δεν τα παράτησαν, προσπάθησαν για το ακατoρθώτο, ζόρισαν τους “τρικολόρ” και άφησαν υποσχέσεις για μετάλλιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει αύριο (21/7, 19:00) στο Βέλγιο για την κατάληψη της 3ης θέσης, ενώ οι Γάλλοι θα αντιμετωπίσουν τους Σλοβένους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στην Γκντίνια της Πολωνίας.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, το παιχνίδι ξέφυγε από τον έλεγχο των Ελλήνων διεθνών. Οι Γάλλοι μπήκαν με… φόρα στο ματς, πίεσαν την μπάλα, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο, βάζοντας δύσκολα στην “γαλανόλευκη”, με το μέγεθος των παικτών να κάνει τη διαφορά. Πιο αθλητικοί οι “τρικολόρ”, το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και από νωρίς κατάφεραν να αποσπαστούν σημαντικά στο σκορ. Το ματς ξεκίνησε με επτά συνεχόμενους πόντους για τους τυπικά φιλοξενούμενους, που σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά μετά το τζάμπολ, πήραν διψήφια διαφορά (13-2). Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας αποφάσισε να ψηλώσει την πεντάδα κι αυτό βοήθησε να βρούμε κάποιες λύσεις πρόσκαιρα, ωστόσο η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 21-11. Το δεύτερο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καταστροφικό για την Ελλάδα, καθώς οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα σωστά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι Γάλλοι σ’ αυτό το σημείο του αγώνα έκαναν ό,τι ήθελαν και πήγαν στην ανάπαυλα με διαφορά 30 πόντων (47-17).

Το σκηνικό του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να παρουσιάσουν αρκετά βελτιωμένη εικόνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με επιμέρους σκορ 12-1 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που μ’ αυτόν τον τρόπο μείωσε σε 48-29 στο 24′. Οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου συνέχισαν να πιέζουν και προσπάθησαν να κατεβάσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Σαμοντούροφ. Με τρίποντο του Ιωάννου στη λήξη του χρόνου, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 59-43. Στη τελευταίο περίοδο, η Ελλάδα έδινε μεγάλη μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να μπει ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Οι Γάλλοι είχαν σταθερά μία διψήφια διαφορά και όσο περνούσε η ώρα κατέβαζαν ταχύτητα, για να κρατήσουν δυνάμεις για τον αυριανό (21/7) τελικό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-11, 47-17, 59-43, 69-57

ΓΑΛΛΙΑ (Βιζαντέ): Φισέρ 2, Ντομόν 6 (5 ριμπάουντ) , Μπρένα-Τσεμίγ 2 , Παρμεντελό 4 (0/3 τρίποντα) , Ντιαβαρά 10 (0/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μπουζιντί 8 (2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Περίν 10 (0/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη) , Πιέρ-Τζάστιν, Τζελά-Ντιακενό 7 (4 ριμπάουντ) , Αμόν 10 (2/8 τρίποντα) , Πεντά 8 (5 ριμπάουντ), Ενγκόι 2

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Καρακώστας 10 (0/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη) , Πλώτας 2 (4 λάθη) , Κωνσταντινίδης 5 , Καπετάκης 1 , Παρασκευόπουλος 8 (1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Μπουντούρης , Βασιλείου , Χιτικούδης 8 (10 ριμπάουντ, 3 λάθη) , Σαμοντούροφ 16 (4/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ιωάννου 4 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ) , Ζούγρης 3 (2 κλεψίματα, 2 λάθη)

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ