Υβριδική Εργασία: Περισσότερος χρόνος με την οικογένεια και εξοικονόμηση πόρων

by admin
5 views

Εννέα στους δέκα γονείς (90%) δήλωσαν ότι η υβριδική εργασία τους έχει δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, γεγονός που τους επιτρέπει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε οικογενειακές δραστηριότητες, σύμφωνα με νέα έρευνα της International Workplace Group του μεγαλύτερου παρόχου ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Οικονομία» του EΡΤΝews:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Η μελέτη που διεξήχθη σε πάνω από 1.000 γονείς που εργάζονται υβριδικά, διαπίστωσε ότι το 83% αισθάνονται καλύτεροι γονείς χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η υβριδική εργασία και το 84% ανέφεραν ότι απολαμβάνουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Επίσης το 89% δηλώνει ότι έχει έρθει πιο κοντά στα παιδιά τους, ενώ το 92% δήλωσε ότι είναι πιο παρόντες στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, το 86% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ποιότητα ζωής της οικογένειάς τους έχει βελτιωθεί. Επίσης το 74% αποκαλύπτει ότι θα αναζητούσε νέα δουλειά εάν η καθημερινή μετακίνηση προς/ από το γραφείο γινόταν υποχρεωτική.

Επιπλέον χάρη στην υβριδική εργασία, οι γονείς περνούν 260 επιπλέον ώρες ετησίως με τις οικογένειές τους, δηλαδή πέντε ώρες περισσότερες την εβδομάδα. Η υβριδική εργασία εξοικονομεί 7.000$ ετησίως στους γονείς καθώς μειώνονται οι δαπάνες για τη φροντίδα των παιδιών από τρίτους. Επιπλέον περισσότεροι από τους μισούς (56%) δήλωσαν ότι θα δυσκολεύονταν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της καθημερινής παιδικής φροντίδας που απαιτείται για να καλύψουν μια πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία στο γραφείο.

Ως προς την καθημερινότητα μεταξύ άλλων το 67% των γονέων που εργάζονται με υβριδικό μοντέλο εργασίας δήλωσαν ότι έχουν περισσότερο χρόνο για να φάνε πρωινό με τα παιδιά τους, το 46% ότι μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους πιο τακτικά με τις εργασίες του σχολείου και τέλος οι 9 στους 10 (90%) ανέφεραν ότι είναι πλέον πιο εύκολο για αυτούς να παρευρεθούν σε σημαντικά γεγονότα και εκδηλώσεις για τα παιδιά τους

Σύμφωνα με στελέχη της IWG οι οργανισμοί που αγνοούν αυτή τη στροφή προς το υβριδικό μοντέλο εργασίας διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν σε δυσάρεστη θέση στο μέλλον, χάνοντας ικανό προσωπικό αλλά και τη δυνατότητα να προσελκύσουν ταλαντούχους εργαζομένους, καθώς το σύγχρονο εργατικό δυναμικό συνεχίζει να απαιτεί ευελιξία.

Ποια η πορεία των επιτοκίων

Αυξάνονται οι πιθανότητες για μια νέα μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ενώ λιγότερο ξεκάθαρη είναι η εικόνα για την επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διατηρήθηκε η υπεραπόδοση στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και τον Ιούνιο. Με βάση τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το α΄ 6μηνο του έτους το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε στα 2,9 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,2 δισ. ευρώ. Αυξημένα και τα φορολογικά έσοδα κατά 1,4 δισ. ευρώ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΈΣΟΔΑ / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ

• σύνολο : 29,2 δισ. €
• κυρίως από :
• φόρο εισοδήματος
• ΦΠΑ, ΕΦΚ κ.α.
• ΠΔΕ : 2,78 δισ. ευρώ (+776 εκατ. € έναντι στόχου)

Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης» από το ΤΑΙΠΕΔ. Το έργο θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος γραφείων  στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός μεγάλου αστικού πάρκου που θα λειτουργήσει ως «πνεύμονας πρασίνου» στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δάφνης – Υμηττού.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ»

*κατεδάφιση 66 κτιρίων
*ανακαίνιση 24 διατηρητέων κτιρίων
*κατασκευή 4 κτιρίων & 2 υπόγειων χώρων στάθμευσης
*σχεδιασμός αστικού πάρκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ