Τ. Χατζηβασιλείου στο Πρώτο: Ο κ. Κασσελάκης κάνει μικροπολιτική σε βάρος ενός πολέμου-Ασκεί διπλωματία Tik-Tok-Προσεγγίζει με μονομέρεια μια μεγάλη κρίση (audio)

by admin
0 views

«Η παρουσία του κ. Κασσελάκη στην Παλαιστίνη θεωρώ ότι είναι μια επίσκεψη με περίσσια άγνοια και χωρίς τη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Τάσος Χατζηβασιλείου, Διεθνολόγος και Βουλευτής της ΝΔ.

«Ο κ. Κασσελάκης κάνει μικροπολιτική σε βάρος ενός πολέμου-Ασκεί διπλωματία tiktok-Προσεγγίζει με μονομέρεια μια μεγάλη κρίση»

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στο Θάνο Σιαφάκα, αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Κασσελάκη στην Παλαιστίνη «είναι μια επίσκεψη στη λογική του tiktok. Μόνο που εξωτερική πολιτική-και δη σε μια εμπόλεμη ζώνη, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος-δεν γίνεται. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη αυτή ως ιστορική. Πραγματικά που είναι αυτή η ιστορικότητα της επίσκεψης; Από ότι φαίνεται λοιπόν εδώ ο κ. Κασσελάκης για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι έχει σοβαρό έλλειμμα πολιτικής εμπειρίας, το οποίο φτάνει στο απόγειό του όταν έχει να κάνει με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Και αυτό, είναι θλιβερό διότι ο κ. Κασσελάκης είναι θεσμικός παράγων της χώρας. Είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης». Όσο για το αν είναι θέμα άγνοιας όλο αυτό ή θέμα αμηχανίας ή ελλείμματος εμπειρίας, ο κ. Χατζηβασιλείου είπε «θεωρώ ότι είναι λίγο από όλα (…)».

Για τα θαλάσσια πάρκα

Ερωτηθείς εν συνεχεία, για το θέμα που αφορά τα θαλάσσια πάρκα και το δημοσίευμα της DailySabah Θαλάσσια πάρκα εσείς, θαλάσσια πάρκα κι εμείς” , επισήμανε «εγώ θα έλεγα να μείνουμε ψύχραιμοι σε αυτό. Πρώτα από όλα η Ελλάδα διακήρυξε την πρόθεσή της, την ειλημμένη της απόφαση ουσιαστικά να προχωρήσει στη χάραξη εθνικών θαλασσίων πάρκων. Μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται και στη γενικότερη ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική. Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση ευθύνης για την περιοχή μας αυτό. Η Τουρκία αντέδρασε. Το έχουμε εξηγήσει. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Ο αναθεωρητισμός δεν έχει παραγραφεί από την τουρκική πολιτική».

«Το ότι είμαστε σε καλό φεγγάρι και επικοινωνούμε δεν σημαίνει ότι η Τουρκία άλλαξε θέσεις» ανέφερε έπειτα ο κ. Χατζηβασιλείου.

Και συμπλήρωσε «όμως, θεωρώ ότι αυτή η διαρροή που διαβάσαμε στη Sabah για σχεδιαζόμενη απάντηση εντός των Τούρκων στα θαλάσσια πάρκα είναι περισσότερο πρόθεση παρά ειλημμένη απόφαση. Και οι λόγοι είναι δύο: Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή σε μια διαδικασία επαναπροσέγγισης με την Ελλάδα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και εμείς αντιλαμβάνεστε, συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια αυτή, γιατί θεωρούμε ότι αυτή είναι υπεύθυνη για το καλό της περιφερειακής σταθερότητας. Και ο δεύτερος λόγος είναι τι κάνει η Τουρκία μέσα της. Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν προσπαθεί πάση θυσία να ξαναχτίσει το κύρος του. Αυτές λοιπόν οι ρητορικές εξάρσεις και αυτές οι αντιδράσεις έρχονται ως συνέχεια στην προσπάθειά του να αποκατασταθεί το εγχώριο κύρος του μετά τις δημοτικές εκλογές».

«Παρά την επαναπροσέγγιση και παρά το καλό κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις, η Τουρκία δεν έχει αφήσει τον αναθεωρητισμό ούτε τις έωλες και παράλογες θέσεις τις οποίες προβάλλει κατά καιρούς, με όχημα βέβαια το γνωστό αφήγημα περί γαλάζιας πατρίδας», τόνισε στο τέλος της συνομιλίας τους. «Αυτό δεν έχει φύγει από την τουρκική λογική. Όμως, το γεγονός ότι η Τουρκία από καιρό εις καιρό επιμένει σε αυτή την παράλογη προσέγγιση σε ό, τι αφορά το Αιγαίο, δεν σημαίνει ότι η Αθήνα την αποδέχεται ή τη συζητάει. Η Αθήνα λοιπόν, δεν αποδέχεται αυτό το θέμα ως ζήτημα διμερές, διότι αποφασίζει κάτι-και σας το λέω ξεκάθαρα, ότι θα προχωρήσει κανονικά ο εθνικός σχεδιασμός για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι απαραίτητοι σχεδιασμοί ούτως ώστε να συζητήσουμε τη χωροθέτηση, αλλά είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά την Τουρκία. Είναι ένα θέμα αμιγώς ελληνικό το οποίο θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Τελεία και παύλα. Και κανείς άλλος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ