Τραγωδία με 28χρονο αθλητή που πνίγηκε κατά τη διάρκεια των Crossfit Games στο Τέξας

by admin
1 views

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Λάζαρ Ντούκιτς, 28 ετών από τη Σερβία, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του κολυμβητικού τμήματος του ατομικού αγωνίσματος Νο 1 των CrossFit Games 2024, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Tarrant και τον διευθύνοντα σύμβουλο της CrossFit Don Faul.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Φορτ Γουόρθ στο Τέξας των ΗΠΑ κλήθηκε να βοηθήσει την αστυνομία του Φορτ Γουόρθ, αφού ο αθλητής βυθίστηκε κάτω από το νερό γύρω στις 8 το πρωί και δεν αναδύθηκε, σύμφωνα με τον Κρεγκ Τρόγιατσεκ, εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Με τη βοήθεια της ομάδας κατάδυσης του αστυνομικού τμήματος του Φορτ Γουόρθ και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το πτώμα ανασύρθηκε περίπου μία ώρα αργότερα, δήλωσε ο Trojacek.

Ο δήμαρχος του Φορτ Γουόρθ Μάτι Πάρκερ δήλωσε ότι η πόλη έχει συντονίσει συμβούλους ψυχικής υγείας και θλίψης για να υποστηρίξει όσους μπορεί να το χρειαστούν.

“Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την τραγική απώλεια ενός αθλητή CrossFit κατά τη διάρκεια μιας κολυμβητικής εκδήλωσης των CrossFit Games σήμερα το πρωί”, δήλωσε η Πάρκερ. “Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται στην οικογένεια του αθλητή, στους φίλους του και σε ολόκληρη την κοινότητα του CrossFit”.

Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Lazar Đukić. Οι καρδιές μας είναι με όλη την οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του Lazar.

Το ελικόπτερο του CBS News Texas βρισκόταν πάνω από τη λίμνη και είδε τους πρώτους ανταποκριτές να βγάζουν ένα πτώμα από το νερό και να το βάζουν σε ειδικό σάκο.

Τραγωδία με 28χρονο αθλητή που πνίγηκε κατά τη διάρκεια των Crossfit Games στο Τέξας

Ο Faul δήλωσε ότι οι υπόλοιπες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Πέμπτης ακυρώθηκαν.

“Η ευημερία των αθλητών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και είμαστε συντετριμμένοι από αυτό το τραγικό γεγονός”, ανέφερε η CrossFit στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η CrossFit συνεργάζεται στενά με τους ερευνητές, καθώς η κοινότητα έρχεται να συμβιβαστεί με μια νεαρή ζωή που χάθηκε πολύ νωρίς.

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα που πονάνε αυτή τη στιγμή που είναι πραγματικά λυπημένοι και γνώριζαν καλά τον αθλητή”, δήλωσε ο Faul. “Τον αγαπούσαν και τον σέβονταν. Πολλοί άνθρωποι θρηνούν. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την κοινότητα, να στηρίξουμε την οικογένεια”.

Ένα GoFundMe που δημιουργήθηκε για την οικογένεια του Ρούκιτς έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 140.000 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο Faul δήλωσε ότι η οργάνωσή του έλαβε άδεια και πιστοποιητικό ασφάλισης από την Περιφερειακή Περιφέρεια Νερού Tarrant

“Για μια εκδήλωση όπως αυτή, έχουμε ένα πλήρως τεκμηριωμένο σχέδιο ασφαλείας”, δήλωσε ο Faul. “Όπως γνωρίζετε, είχαμε προσωπικό ασφαλείας στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι αγώνες CrossFit Games διεξάγονται στο Fort Worth. Οι προηγούμενες τοποθεσίες περιλαμβάνουν το Κάρσον της Καλιφόρνια και το Μάντισον του Ουισκόνσιν.

Οι αγώνες CrossFit Games 2024 ξεκίνησαν την Πέμπτη και αναμενόταν να συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή. Συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τους αγώνες δεν αναφέρονται πλέον στην ιστοσελίδα της CrossFit.

Πηγή: CBSnews.com
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ