Το debate για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από το ΕΡΤNews που έκανε τη διαφορά – Η τηλεθέαση και τα θετικά σχόλια στο “Χ”

by admin
1 views

Το debate για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από το ΕΡΤNews, ξεχώρισε για τη διάδραση των συμμετεχόντων με τον μεταξύ τους απευθείας διάλογο.

Το αυξημένο ενδιαφέρον αποτυπώθηκε στα νούμερα τηλεθέασης, καθώς την τηλεμαχία παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 600.000 τηλεθεατές, αλλά και στη διάδραση και τα εγκωμιαστικά σχόλια των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. 

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα για να γίνει αντιληπτό πως πρόκειται για μία τηλεμαχία ζωντανή με αντιπαραθέσεις αλλά με κύριο χαρακτηριστικό της την ουσιαστική συζήτηση και τον πολιτικό πολιτισμό.

Οι θετικές εντυπώσεις για τον τρόπο διεξαγωγής, για τη διοργάνωση και την παρουσία των δημοσιογράφων του ΕΡΤNews Απόστολου Μαγγηριάδη και Γιώργου Κουβαρά, εκφράστηκαν τόσο από τους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο και απο το σύνολο του πολιτικου κόσμου. 

Ο Γιώργος Κουβαράς κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της χθεσινής τηλεμαχίας, δήλωσε στο ERTNews πως, «πιστεύω ότι είναι κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ από τη χθεσινή ιστορία. Σίγουρα είχε τρεις ώρες στη διάθεσή του να κάνει αντιπολίτευση και το έκανε σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις πολύ δυναμικά και πολύ επιτυχημένα. Οι εσωτερικές αντιθέσεις οι οποίες προέκυψαν από το ντιμπέιτ είναι έντονες, αλλά δεν είναι κάτι που ξεπερνάει τα όρια, κάτι που δημιουργεί εσωστρέφεια ή μια εικόνα ότι αύριο μπορεί να μην είναι όλοι αυτοί μαζί. Επομένως, θεωρώ ότι κέρδισαν ένα στοίχημα ενότητας που έχουν βάλει».

Πρόσθεσε πως θεωρεί πως θα παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και σίγουρα έχει νόημα ένα debate δεύτερου γύρου.. «Σίγουρα θα παίξει για κάποιους αρνητικό ρόλο».

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen που επεξεργάστηκε το τμήμα Έρευνας και Ανάλυσης της ΕΡΤ, την τηλεμαχία παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 600.000 τηλεθεατές, ενώ η μέση τηλεθέαση ανήλθε σε 300.000 θεατές στην άκρως ανταγωνιστική ζώνη του prime time.

Άλλες 29.335 θεάσεις έγιναν μέσω του ΕΡΤNews στο ERTFLIX, αλλά και στο ΕΡΤNEWS1 που μετέδιδε την τηλεμαχία με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Με αυτό το debate της δημόσιας τηλεόρασης ίσως να ανοίξει μια νέα εποχή για την διεξαγωγή των τηλεμαχιών.
 
To hashtag #debate «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση των τάσεων στο «Χ»:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ