Το χειρότερο σενάριο για το Ισραήλ είναι να εξαπολύσει διπλή επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ταυτόχρονα, σύμφωνα με το «Yedioth Ahronoth»

by admin
2 views

Το ισραηλινό «Yedioth Ahronoth» ανέφερε ότι «το χειρότερο σενάριο για το Ισραήλ είναι να εξαπολύσει διπλή επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ταυτόχρονα».

Αποκάλυψε επίσης ότι «οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι η Χεζμπολάχ θα είναι η πρώτη που θα επιτεθεί».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ ενδέχεται να εξαπολύσει συμβολικά πλήγματα εναντίον στόχων που βρίσκονται νότια της Χάιφα και ότι η επίθεση της Χεζμπολάχ αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από το τέλος του πολέμου το 2006.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις ασφαλείας δείχνουν ότι η Χεζμπολάχ βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια σχεδιασμού της επίθεσης και ότι θα στοχεύσει στρατιωτικούς στόχους. Το ραδιόφωνο επικαλέστηκε αξιωματούχους ασφαλείας να λένε: «Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να εκδώσουμε έγκαιρη προειδοποίηση για οποιαδήποτε επίθεση από τη Χεζμπολάχ ή το Ιράν».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για την αναμενόμενη επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ως απάντηση στη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ στον Λίβανο και του Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, αλλά δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η απάντηση, σύμφωνα με το Russia Today.

Η ισραλίνη ιστοσελίδα “Ynet” επικαλέστηκε έναν ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο που είπε: “Είμαστε έτοιμοι. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα αποτρεπτικά μέτρα εν αναμονή οποιασδήποτε επίθεσης”.

Πηγή: almarkazia

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ