Το ντέρμπι κορυφής, η ευκαιρία της Σλοβακίας και η “μάχη” της πρόκρισης

by admin
1 views

Το Euro 2024 συνεχίζεται με το επόμενο “πακέτο” αγώνων της 2ης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει τα ματς του 4ου ομίλου, αλλά και τον πρώτο αγώνα για τον 5ο όμιλο. Μία σειρά παιχνιδιών που μπορεί να οδηγήσει σε προκρίσεις για τους Σλοβάκους, τους Ολλανδούς και τους Γάλλους εφόσον διπλασιάσουν τις νίκες τους ή να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα στους δύο ομίλους.

Στην “Merkur Spiel-Arena” του Ντίσελντορφ, η Σλοβακία που έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη της 1ης αγωνιστικής με τη νίκη της επί του Βελγίου, θα κυνηγήσει το 2Χ2 απέναντι στην “πληγωμένη” από το βαρύ 3-0 από τους Ρουμάνους, Ουκρανία του Σεργκέι Ρεμπρόφ. Κάτι που αν καταφέρει θα την φέρει και μαθηματικά στους “16” του Euro 2024, στην καλύτερη πορεία της σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Μία μεγάλη θα δώσουν στο “Olympiastadion” του Βερολίνου η Πολωνία και η Αυστρία για τον 4ο όμιλο, σε ένα ματς των δύο ηττημένων της πρεμιέρας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις βαθμολογικές ισορροπίες του γκρουπ. Οι Πολωνοί περιμένουν όσο τίποτε άλλο την επιστροφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από τον τραυματισμό του για να διεκδικήσουν μία νίκη που μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση, ενώ οι Αυστριακοί γνωρίζουν πως σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά και στο ματς με τους Ολλανδούς θα έχουν τη δική τους ευκαιρία.

Η ημέρα κλείνει με ένα μεγάλο clasico στην “Red Bull Arena” της Λειψίας, ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Γαλλία. Οι δύο νικήτριες στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, αναζητούν το 2Χ2 για να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για τους “16”, γνωρίζοντας πως και με ισοπαλία, εξακολουθούν να έχουν το… πάνω χέρι στον όμιλο. Η Γαλλία μπαίνει σε αυτή τη μάχη έχοντας κερδίσει 7 από τις 8 τελευταίες αναμετρήσεις με τους “οράνιε”, συμπεριλαμβανομένων και των δύο συναντήσεων στην προκριματική φάση. Αμφίβολη η παρουσία του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έσπασε τη μύτη του.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ