Το κομμάτι του Γιουρτσεβέν συμπληρώνει το παζλ του Παναθηναϊκού… αλλά και των Νικς

by admin
1 views

Θα ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό την τρέχουσα περίοδο να έχει ολοκληρώσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, αν και με το υπάρχον ρόστερ οι προσθήκες ήταν σίγουρο πως θα ήταν ελάχιστες. Μετά την έλευση του Λορένζο Μπράουν το “τριφύλλι” ανακοίνωσε πως ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι θα είναι στον σύλλογο και την τρέχουσα σεζόν, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί προφορικής συμφωνίας με την Μάλαγα. Παρά το γεγονός ότι ο Πολωνός ψηλός μένει στους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στον Ομέρ Γιουρτσεβέν τονίζοντας πως είναι ένας από τους παίκτες που κοιτάζει μαζί με τους συνεργάτες του. Ο Τούρκος με ύψος 2.13 είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει και στις δυο πλευρές του γηπέδου, κάνοντας ωραίες κινήσεις μέσα στο ζωγραφιστό, με αίσθηση και σωστή τοποθέτηση στο ριμπάουντ και με τους αριθμούς του να είναι: 5.0 πόντοι με 4.6 ριμπάουντ σε 113 παιχνίδια και μέσο όρο λεπτών 11.8.

Ο Γιουρτσεβέν είναι ένας παίκτης που ξεκίνησε από την Φενερμπαχτσέ την επαγγελματική του καριέρα το 2013, ενώ για όσους δεν τον θυμούνται ήταν σε εκείνη την φουρνιά της Τουρκίας που κατέλαβε την δεύτερη θέση στο EuroBasket Νέων του Βόλου το 2015, με την Ελλάδα να παίρνει το χρυσό μετάλλιο. Από εκεί και πέρα δοκίμασε την τύχη του στην Αμερική και την θυγατρική ομάδα των Θάντερ, μέχρι να του χτυπήσει την πόρτα ο “νονός” του NBA, Πατ Ράϊλι, με τους Μαϊάμι Χιτ. Σε δυο σεζόν στην Φλόριντα είχε τον ρόλο του, αλλά το ταξίδι στην G-League δεν είχε τελειώσει. Οι Χιτ δεν τον κράτησαν στο ενεργό τους ρόστερ βάζοντας τον στους Skyforce, η οποία είναι η θυγατρική τους ομάδα. Πέρσι κατάφερε να βρει συμβόλαιο στην Γιούτα, αλλά ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος για τον ίδιο, μιας και βρέθηκε πίσω από παίκτες όπως είναι ο Κόλινς και ο Κέσλερ, ενώ με την έλευση του Γιούμπανκς όλα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Το κομμάτι του Γιουρτσεβέν συμπληρώνει το παζλ του Παναθηναϊκού… αλλά και των Νικς
(AP Photo)

Το ενδιαφέρον των Νικς

Μια από τις ομάδες που έχει ανοίξει τα ραντάρ της με σκοπό να έχει την καλύτερη δυνατή επιλογή σε κάθε θέση την φετινή σεζόν, είναι αυτή των Νιού Γιόρκ Νικς. Η έλευση του Ο.Τζι Ανουνόμπι μεσούσης της σεζόν και ο ερχομός του Μικάλ Μπρίτζες έδειξε τις διαθέσεις των Νικς, καθώς είχαν τις βάσεις αλλά με την διαφορά δυναμικότητας των Σέλτικς, πρέπει να κάνουν υπέρβαση. Ο Τζέιλεν Μπράνσον αποφάσισε να μην πάρει το max συμβόλαιο του, με σκοπό να έρθουν παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την Νέα Υόρκη. Το προφανές είναι πως με την αποχώρηση του Χάρνσταϊν για την Οκλαχόμα, οι θέσεις στους σέντερ είναι άδειες με τον Μίτσελ Ρόμπινσον να είναι ο μοναδικός κλασικός σέντερ. Ο Γιουρτσεβέν με το συμβόλαιο που έχει ίσως πάρει το μη-εγγυημένο από Νικς και θα πατήσει επάνω στην λειψανδρία της ομάδας, καθώς κινήσεις στο “5” δεν έχουν γίνει ακόμα. 

Μέσα από τα μάτια του Γιουρτσεβέν

Με την δεδομένη χρονική στιγμή, Γιουρτσεβέν έχει απόλυτη προτεραιότητα στο NBA γιατί η ομάδα των Νικς δεν έχει λύσεις και η free agency δεν έχει ονόματα που θα μπορούσαν εύκολα να τον πετάξουν εκτός συναγωνισμού. Άμα πάρουμε ως δεδομένο πως με αντίστοιχους παίκτες στην αγορά όπως είναι ο Τρίσταν Τόμπσον και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έχει το ίδιο συμβόλαιο και ακριβώς τα ίδια νούμερα, φαντάζει ως μια εξαιρετική συμπληρωματική κίνηση. Το σενάριο της Ευρώπης είναι μια εναλλακτική για τον ίδιο, με τα ίδια ζητούμενα χωρίς νέα δεδομένα. Από πλευράς Παναθηναϊκού από την στιγμή που υπάρχει ο Ματίας Λεσόρ, το σενάριο να είναι πρώτος ψηλός ο Γιουρτσεβέν δεν υπάρχει. Ο Τούρκος έχει να διαλέξει ένα μονοπάτι, διότι έχει βρεθεί σε σταυροδρόμι. Αν επιλέξει αυτό των Νικς τότε γνωρίζει πως έχει στα χέρια ένα μη-εγγυημένο συμβόλαιο και μια πορεία μέχρι τα playoff του NBA όπου όλοι έχουν ως φαβορί της ανατολής τους Σέλτικς. Αν διαλέξει αυτό του Παναθηναϊκού, τότε πάλι θα είναι πίσω από το βασικό σέντερ της ομάδας (όπως και στην Νέα Υόρκη) με μοναδική διαφορά ότι οι “πράσινοι” δεν έχουν αλλάξει τους στόχους τους, δηλαδή τη διατήρηση των σκήπτρων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν ο ίδιος είναι έτοιμος να δοκιμάσει μια ακόμα φορά την πρόκληση του “μαγικού κόσμου” ή με την επιστροφή του στην Ευρώπη μπορεί να αλλάξει την καριέρα του.

Επιμέλεια: Γιάννης Ροζής

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ