Το ιδιαίτερο ντεμπούτο του Κωστούλα και η σύνδεση με τον Βόλο…

by admin
1 views

Ευχάριστα τα νέα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάπως έτσι άρχισε η νέα σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, με τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στην ομάδα του Βόλου, έχοντας στη σύνθεσή του έναν 17χρονο. Αναμφίβολα, είναι κάτι το ασυνήθιστο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, ωστόσο αξίζει να σταθούμε σ’ αυτό το γεγονός για περισσότερους λόγους και σίγουρα είναι αυτό που ξεχωρίζουμε από την πρώτη σέντρα στη φετινή Super League.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Χαράλαμπο Κωστούλα. Μπορεί ο νεαρός επιθετικός να αγωνίστηκε ως βασικός στα περισσότερα από τα φιλικά του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που περίμεναν ότι θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ίσως, γιατί είναι ο μοναδικός παίκτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κ-19 του συλλόγου, από αυτούς που επιλέχθηκαν να ακολουθήσουν την προετοιμασία της πρώτης ομάδας αυτό το καλοκαίρι, που δεν σκόραρε στις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσαν οι “ερυθρόλευκοι”.

Παρ’ όλα αυτά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε να αφήσει στον πάγκο δύο σπουδαίους επιθετικούς, όπως είναι οι Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και να δώσει φανέλα βασικού στον νεαρό φορ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει τρομερά άλματα προόδου κάθε σεζόν, με αποτέλεσμα στα 17 του έτη να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα μιας ομάδας, που μόλις πριν από 2,5 μήνες κατέκτησε το Conference League, με τον ίδιο να μην βρίσκεται καν στην αποστολή καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ξοδεύοντας την περσινή χρονιά κάπου μεταξύ της Β’ ομάδας του Ολυμπιακού, που υποβιβάστηκε από την Super League 2, αλλά και της Κ-19, που έφθασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Το ιδιαίτερο ντεμπούτο του Κωστούλα και η σύνδεση με τον Βόλο…
(INTIME)

Η επιλογή του Μεντιλίμπαρ δημιούργησε πολλές ιδιαιτερότητες κι αυτή η κίνηση του Ισπανού τεχνικού θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του έφηβου επιθετικού του Ολυμπιακού. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας πραγματοποίησε, λοιπόν, την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών, αλλά θα έχει να το λέει ότι αυτό έγινε στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η κλήρωση τα έφερε έτσι, ώστε η πρεμιέρα των “ερυθρολεύκων” να γίνει στο Βόλο, στο μέρος όπου έζησε κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο νεαρός φορ, πριν μετακομίσει στον Πειραιά μαζί με τον αδερφό του στα 12 του χρόνια, για να ενταχθούν αμφότεροι στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Πάντως, οι συνδέσεις που μπορούν να γίνουν είναι πολλές. Στο ίδιο γήπεδο, πριν από έναν χρόνο, ο Χαράλαμπος Κωστούλας σημείωσε ένα απίθανο γκολ σε τελικό με τον ΠΑΟΚ και βοήθησε την Κ-17 του Ολυμπιακού να φθάσει μέχρι την κατάκτηση του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Super League, ενώ στην… εξίσωση μπαίνει και ο πατέρας του. Ο Θανάσης Κωστούλας, του οποίου η γενέτειρα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια του Βόλου (Σούρπη Μαγνησίας), αγωνίστηκε από το καλοκαίρι του 1999 μέχρι τον Ιανουάριο του 2007 με τους “ερυθρόλευκους” του Πειραιά, καταγράφοντας 202 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, η τελευταία εμφάνιση της επαγγελματικής του καριέρας έγινε στο Βόλο, όχι όμως στο Πανθεσσαλικό, αλλά στο ΕΑΚ, στις 4 Μαΐου του 2014, σ’ ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τα Χανιά, στο οποίο υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης, κάτι που τον οδήγησε στο να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Το ιδιαίτερο ντεμπούτο του Κωστούλα και η σύνδεση με τον Βόλο…Το ιδιαίτερο ντεμπούτο του Κωστούλα και η σύνδεση με τον Βόλο…
(ΙΝΤΙΜΕ)

Νίκος Μπιντέλας

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ