Το ΕΡΤNews στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας: Ανελέητο σφυροκόπημα των ισραηλινών στον θύλακα – «Ως το τέλος του χρόνου ο πόλεμος»

by admin
1 views

Οι επιχειρήσεις στη Γάζα συνεχίζονται με το Ισραήλ να πλήττει στόχους τόσο από εδάφους όσο και από αέρος. Κυρίως στη Ράφα αλλά και στη βόρεια Γάζα το μεσημέρι ακούγονται σποραδικές εκρήξεις. Έτσι εξηγείται και η διαφορά στις εικόνες που βλέπαμε στη Χαν Γιούνις και πριν, στην Πόλη της Γάζας με πυκνούς καπνούς να διακρίνονται αδιαλείπτως και όχι απλώς κατά διαστήματα στο βάθος.

Ανταπόκριση: Κωστής Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η τακτική των στρατευμάτων του Ισραήλ είναι να χτύπουν στόχους της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ και στη συνέχεια να υποχωρούν, ώστε να μειώσουν τις όποιες απώλειες καθώς και οι δύο οργανώσεις φαίνεται ότι διαθέτουν ακόμη ισχυρό οπλοστάσιο κάτι που και οι ίδιες επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά σήμερα.

Τρεις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν εισήλθαν σε παγιδευμένο με εκρηκτικά κτίριο στο Ράφα, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι ανακαλύπτει συνεχώς ποσότητες πυρομαχικών και τούνελ.

Ο ισραηλινός στρατός είχε τον έλεγχο του 75% του διαδρόμου Phildelphi, μιας ουδέτερης ζώνης μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, όπως είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Νετανιάχου Τζάτσι Χανέγκμπι. «Μαζί με τους Αιγύπτιους, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα αποτραπεί το λαθρεμπόριο όπλων», είπε Χανέγκπο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Προέβλεψε ακόμη ότι ο πόλεμος θα συνεχιστει τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει ότι χτύπησε την Τρίτη τον καταυλισμό Αλ Μαουάζι

Ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει ότι χτύπησε την Τρίτη τον καταυλισμό Αλ Μαουάζι, που έχει οριστεί ως «ανθρωπιστική ζώνη», με παλαιστινιακές πηγές, πάντως, να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Την ίδια ώρα, προκαλούν πονοκέφαλο στο Πεντάγωνο οι αποκαλύψεις του CNN και των NYT ότι στην αιματηρή επίθεση της Κυριακής στον καταυλισμό Αλ -Σουλτάν χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικής κατασκευής κατευθυνόμενες βόμβες μικρού διαμετρήματος GBU-39.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι οι ισραηλινές ενέργειες στη Ράφα δεν έχουν παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές των Ηνωμένων Πολιτειών και ότιη παροχή στρατιωτικής βοήθειας θα συνεχιστεί.

Οι εξελίξεις αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας για δεύτερη ημέρα με την Αλγερία να καταρτίζει σχέδιο απόφασης για να μπει τέλος στη σφαγή στη Ράφα. Ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει ότι «το πνεύμα των Ηνωμένων Εθνών πέθανε στη Γάζα».

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει «τις συνεχείς γενοκτονικές σφαγές που διαπράττονται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού».

Στον απόηχο των πολύνεκρων βομβαρδισμών στη Ράφα, θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Νίκι Χέιλι, που φωτογραφήθηκε καθώς έγραφε «αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο βόρειο Ισραήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ