Το Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας παραδίδει τα πρακτικά του προεδρικού ελέγχου στο Ανώτατο Δικαστήριο

by admin
1 views

Ο πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) της Βενεζουέλας, Elvis Amoroso, παρέδωσε τα αρχεία ελέγχου των προεδρικών εκλογών της 28ης Ιουλίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (TSJ), το οποίο θα εξετάσει το αποτέλεσμα, για εκείνα στα οποία ο Νικολάς Μαδούρο ανακήρυξε τον εαυτό του νικητή, μια πράξη που υπόκειται σε ερωτηματικά εντός και εκτός της χώρας.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι έλαβε όλες τις πληροφορίες που ζητήθηκαν από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, συμμορφώνοντας έτσι τη δικαστική απόφαση», είπε ο πρόεδρος της TSJ, Chavista Caryslia Rodríguez, διαβάζοντας μια δήλωση που μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι Venezolana de Televisión (. VTV).

Σύμφωνα με το VTV, ο Amoroso παρέδωσε, ενώπιον του Εκλογικού Σώματος του TSJ, τα πρακτικά ελέγχου των εκλογικών τμημάτων, το πρακτικό της εκδίκασης και το πρακτικό της διακήρυξης.

Ο Rodríguez ανέφερε ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα ξεκινήσει τη «διαδικασία αξιολόγησης εμπειρογνωμόνων του υλικού που καταγράφηκε» σε μια περίοδο έως και 15 ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί.

Ομοίως, είπε ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, θα κληθούν να καταθέσουν όλα τα «εκλογικά όργανα» στα χέρια τους, καθώς και να απαντήσουν σε ανάκριση.

Μεταξύ αυτών που αναφέρονται είναι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, καθώς και ο υποψήφιος του συνασπισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της αντι-Chavista Democratic Unity Roundtable (τώρα η Δημοκρατική Ενωτική Πλατφόρμα, PUD), José Luis Cartaya, ο γενικός γραμματέας του Κινήματος για τη Βενεζουέλα (MPV), Simón Calzadilla, ο κυβερνήτης της πολιτείας Zulia (δυτικά ), κλήθηκε ο Manuel Rosales, καθώς και ο υποψήφιος Enrique Márquez.

Ομοίως, το TSJ ανέφερε τους Chavistas Diosdado Cabello, Hipólito Abreu, Ilenia Medina, Ricardo Sánchez και Didalco Bolívar.

Την Παρασκευή, το TSJ ζήτησε από το CNE τα αρχεία ελέγχου και την οριστική ολοκλήρωση των προεδρικών εκλογών της 28ης Ιουλίου, στο πλαίσιο έρευνας για να «πιστοποιήσει» το επίσημο αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, που δίνει τη νίκη στον Μαδούρο.

Ομοίως, ζήτησε «όλα τα στοιχεία» που αποδεικνύουν «την αναφερόμενη κυβερνοεπίθεση κατά του συστήματος υπολογιστών» του ιδρύματος, η οποία αντιπροσώπευε «εμπόδιο στην έγκαιρη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων», αναφέρει η απόφαση.

Με την καταμέτρηση του 96,87% των καρτών που μεταδόθηκε, σύμφωνα με τον ισολογισμό που παρουσίασε την Παρασκευή το CNE, ο Μαδούρο επανεξελέγη με το 51,95% των ψήφων, ενώ ο Γκονζάλες Ουρούτια έλαβε το 43,18% της υποστήριξης.

Ωστόσο, η πλειοψηφική αντιπολίτευση – ομαδοποιημένη στο PUD – δημοσίευσε σε έναν ιστότοπο το “81%” των εκλογικών αρχείων που καταδεικνύουν, σύμφωνα με τον αντι-Chavismo, ότι ο υποψήφιος του κέρδισε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, αποτέλεσμα που αναγνωρίζεται από χώρες όπως η Αργεντινή, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Περού, μεταξύ άλλων.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ