Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Καμία αλλαγή σε σχέση με τους S-400 και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35

by admin
1 views

ανταπόκριση από την Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή όσον αφορά τις εξελίξεις γύρω από τους ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, και ζήτησαν την άρση των αμερικανικών περιορισμών στην πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης των αμυντικών συντακτών, πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν τα εξής σε σχέση με τα δημοσιεύματα ότι οι S-400 θα κρατηθούν υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ στη βάση του ο Ιντζιρλίκ: «Είναι απαραίτητο να μην δίνουμε αξία στα δημοσιεύματα που γίνονται από τρίτες χώρες με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων για το θέμα αυτό και να το προσεγγίζουμε με επιφυλακτικότητα. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση των δύο χωρών όσον αφορά τους S-400 και τα F-35. Εμείς πάντοτε δηλώνουμε ότι δεν είναι σωστό για τους συμμάχους να επιβάλλουν περιορισμούς ή κυρώσεις ο ένας στον άλλον και ότι αυτό δεν συνάδει με το  πνεύμα της συμμαχίας. Η προσδοκία μας είναι οι σύμμαχοι μας να λάβουν αποφάσεις προσήκουσες στο πνεύμα της συμμαχίας και την κοινή προοπτική ασφάλειας και να αρθούν όλοι οι περιορισμοί, συγκεκαλλυμένοι και φανεροί».

Κατά τη συνήθη πρακτική, την εβδομαδιαία ενημέρωση του Τύπου από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ, ακολουθούν ρεπορτάζ που αποδίδονται σε απαντήσεις «πηγών» σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης.

H πρόταση για μεταφορά των S-400 στο Ιντζιρλίκ χρονολογείται από το 2021. Ωστόσο, η Τουρκία έχει αρνηθεί στο παρελθόν μία τέτοια διευθέτηση, που στην ουσία ισοδυναμεί με το να αποκτήσουν πρόσβαση οι Αμερικανοί στο προηγμένο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα, γεγονός που θα δημιουργούσε κρίση εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα. Προς στιγμήν είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση να μεταφερθούν οι πύραυλοι στο Αζερμπαϊτζάν με την σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ