Τουρκία: Ανακοίνωσε αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα

by admin
10 views

Η Τουρκία ετοιμάζεται να κατασκευάσει το αντιπυραυλικό αμυντικό της σύστημα με το όνομα «Steel Dome» (Aτσαλένιος Θόλος), ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκικής Προεδρίας.

 Ο Haluk Gorgun, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αμυντικών Βιομηχανιών, ότι: «Το National Steel Dome Project θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των συστημάτων αεράμυνας, των αισθητήρων και των όπλων μας σε ένα ενιαίο δίκτυο».

 Το έργο, εξοπλισμένο με σύστημα υποστήριξης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, θα επιβλέπεται από φορείς της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας όπως οι Aselsan, Roketsan και MKE, καθώς και ο δημόσιος ερευνητικός οργανισμός TUBITAK SAGE.

 Το δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι TRT ανέφερε ότι το “Steel Dome” θα σχεδιαστεί ως “ομπρέλα ασφαλείας” που θα καλύπτει ολόκληρο τον τουρκικό εναέριο χώρο και θα ανταποκρίνεται σε απειλές από “πολύ χαμηλό έως μεγάλο ύψος” και από “μικρή απόσταση σε μήκος”.

 Η Άγκυρα αναπτύσσει φιλόδοξα αμυντικά έργα εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένων drones και μαχητικών αεροσκαφών. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζει τακτικά την επιθυμία του να ενισχύσει την τουρκική αμυντική βιομηχανία με συσκευές και συστήματα που κατασκευάζονται από εγχώριες εταιρείες.

 Τον Φεβρουάριο ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι “Τα έργα που ξεκινήσαμε πριν από χρόνια μετατρέπονται τώρα σε αεροπλάνα, άρματα μάχης, πλοία, πυραύλους και οβίδες, κάτι που αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους μας. Η Τουρκία κυριολεκτικά γράφει ένα έπος στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας”.

Defenseromania.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ