Τουλάχιστον 6 Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλινό χτύπημα

by admin
1 views

Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν οι γιατροί νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα υποστηρίζοντας ότι είχε ως στόχο ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο καταυλισμός με τις σκηνές βρίσκεται στην περιοχή Αλ-Μαουάσι στην περιοχή του Χαν Γιουνίς, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη και είναι γεμάτη με εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που έχουν διαφύγει από άλλα σημεία του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι κάτοικοι και οι γιατροί δήλωσαν ότι τουλάχιστον τέσσερις πύραυλοι χτύπησαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα αρκετές σκηνές να πάρουν φωτιά.

«Οι ομάδες μας εξακολουθούν να μετακινούν νεκρούς και τραυματίες από την περιοχή που στοχοποιήθηκε. Μοιάζει με μια νέα ισραηλινή σφαγή», δήλωσε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «πέτυχε ένα σημαντικό χτύπημα σε τρομοκράτες της Χαμάς που δρούσαν σε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου που ήταν ενσωματωμένο στην ανθρωπιστική περιοχή της Χαν Γιουνίς».

«Οι τρομοκράτες προχώρησαν και πραγματοποίησαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) και του κράτους του Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έλαβε «πολλά μέτρα πριν από την επίθεση για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να βλάψει αμάχους», μεταξύ άλλων με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας και πληροφοριών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούγονταν ασθενοφόρα να πηγαινοφέρνουν τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο, καθώς και ήχοι από μαχητικά του Ισραήλ.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ