Τον Τιμ Γουόλς, κυβερνήτη της Μινεσότα, επέλεξε η Κάμαλα Χάρις για υποψήφιο αντιπρόεδρο

by admin
2 views

Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον Τιμ Γουόλς, κυβερνήτη της Μινεσότα, ως υποψήφιο αντιπρόεδρο στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Γιατί τον επέλεξε – Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλς

Ο βετεράνος της Εθνικής Φρουράς του Στρατού, πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου κέρδισε την προσοχή των Δημοκρατικών για τη φιλική του συμπεριφορά και την ικανότητά του να επιτύχει «ρητορικά πλήγματα» στον Ντόναλντ Τραμπ και του Τζέι Ντι Βανς, χωρίς να φαίνεται επιθετικός. Τους είχε αποκαλέσει «περίεργους».

Ενώ η Μινεσότα δεν είναι πολιτεία «μάχης», η εκστρατεία της Χάρις μπορεί να ελπίζει ότι ο Γουόλς έχει μεσοδυτική διασυνοριακή απήχηση σε μέρη όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, τα οποία θα βοηθήσουν να κριθεί αυτή η εκλογή.

Ο Γουόλς έχει επίσης ιστορικό θέσπισης προοδευτικής νομοθεσίας στην πολιτεία του, ενώ την υπερασπίζεται με τρόπο που μπορούν να κατανοήσουν οι μετριοπαθείς και ανεξάρτητοι ψηφοφόροι. Στην προηγούμενη εργασία του ως βουλευτής, κατάφερε να κερδίσει σε μια περιφέρεια που έχει σημαντικό αριθμό αγροτικών και ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων.

Ο 60χρονος ηγήθηκε της Μινεσότα κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών του 2020 για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Ανέπτυξε την Εθνική Φρουρά για να βοηθήσει στην καταστολή των ταραχών που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ