Τοιχογραφίες με Aντετοκούμπο, Γκάλη, Λαμπέτη και τη σημασία του νερού στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

by admin
1 views

Τις πρώτες σύγχρονες τοιχογραφίες της, απέκτησε η ΔΕ των Βιλίων, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρμοδίου Γ. Δρίκου, σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας: «Οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις έδωσαν χρώμα και ζωή τόσο στον κεντρικό δρόμο όσο  στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, που πρόσφατα ανακαινίστηκε με την τοποθέτηση νέου αθλητικού εξοπλισμού (ταμπλό), καθώς τα παλαιά αφαιρέθηκαν για λόγους ασφαλείας, αλλά και στο υδραγωγείο Βιλίων».

Τοιχογραφίες με Aντετοκούμπο, Γκάλη, Λαμπέτη και τη σημασία του νερού στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος, μετά την ολοκλήρωση των καλλιτεχνικών παρεμβάσεων, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οργανωμένα και με απόλυτο σεβασμό, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια καλλιτεχνικής αναβάθμισης δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων στα Βίλια, με σκοπό αφενός να δημιουργήσουμε χώρους όπου μπορούν να εκφράζονται όλοι οι καλλιτέχνες που δίνουν χρώμα και φως με τα έργα τους και αφετέρου με την δημόσια τέχνη να μεταμορφώσουμε σημεία του αστικού ιστού και να καλλιεργήσουμε ένα αίσθημα καλαισθησίας.

Οι προσωπογραφίες της δικής μας Έλλης Λαμπέτη στον κεντρικό δρόμο, αλλά και τα γκράφιτι με τις μορφές του Γιάννη Αντετοκούμπο και του Νίκου Γκάλη στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, αποτελούν μορφές έμπνευσης και σεβασμού.

Παράλληλα αναδείξαμε το υδραγωγείο το οποίο ήταν επί δεκαετίες παρατημένο, με μια συμβολική τοιχογραφία που αναδεικνύει την αδιαμφισβήτητη σημασία του νερού αφού είναι ο σημαντικότερος πόρος του πλανήτη μας, το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης.

 Ως Δημοτική αρχή να προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια κουλτούρα βιώσιμης διαχείρισης του νερού, που θα επιφέρει θετικό αντίκτυπο απέναντι στο μείζον θέμα της λειψυδρίας που πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Εύχομαι αυτές οι τοιχογραφίες να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης , περισυλλογής και εμψύχωσης για κάθε άνθρωπο που θα τις αντικρίσει».

Με έναυσμα αυτή την πρωτοβουλία, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ