Τηλεφωνική επικοινωνία Τούρκου ΥΠΕΣ με Στυλιανίδη για την καταδίωξη κοντά στα τουρκικά παράλια

by admin
1 views

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Η επικοινωνία των δύο υπουργών αφορούσε τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία εμφανίζονται σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος να παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, κοντά στις ακτές της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) και της Ντάττσα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Σήμερα κατά τις βραδινές ώρες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλί Γερλίκαγια και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά σκάφη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υπουργός Γερλίκαγια εξέφρασε την ενόχλησή του για την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και τόνισε ότι για τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες παραβιάσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι δίνει σημασία στις σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, ότι το περιστατικό δεν είχε καμία πολιτική διάσταση, ότι δεν θα επαναληφθούν οι παραβιάσεις και ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα σχετικά με το περιστατικό και ότι θα ενημερώσει τις τουρκικές αρχές για τις εξελίξεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ