Τζόκοβιτς-Αλκαράθ: Οι αριθμοί και τα ρεκόρ γύρω από την “τιτανομαχία” (video)

by admin
2 views

Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ βρίσκονται αντιμέτωποι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διαμορφώνοντας ένα καινούριο rivalry στο σπουδαίο αυτό τουρνουά.

Ο φετινός τελικός, όπως βέβαια και οι περισσότεροι που περιλαμβάνουν αυτούς τους δύο, συνοδεύεται από μια σειρά ξεχωριστών ρεκόρ που θα κυνηγήσουν.

Τα σημαντικότερα αφορούν τον “θρύλο” του WImbledon, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει την ευκαιρία να φτάσει στην απόλυτη ιστορική κορυφή του τουρνουά, και στις οκτώ κατακτήσεις του Ρότζερ Φέντερερ.

Ταυτόχρονα, ο 37χρονος θα γίνει και ο γηραιότερος πρωταθλητής, ξεπερνώντας πάλι τον Ελβετό, που το 2017 είχε σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο όντας 35 ετών.

Όσον αφορά το παιδί-θαύμα, Κάρλος Αλκαράθ, θα επιδιώξει και αυτός να δημιουργήσει μια σειρά από ιδιαίτερα στοιχεία αν φτάσει στον τίτλο.

Το πιο εντυπωσιακό από αυτά αφορά την κατάκτηση του Wimbledon και του Roland Garros, των δύο ιστορικότερων Grand Slam, την ίδια χρονιά. Η δυσκολία του συγκεκριμένου επιτεύγματος είναι τεράστια, καθώς πρόκειται για επιφάνειες με εκ διαμέτρου αντίθετα χαρακτηριστικά, ενώ αυτό αναδεικνύεται και από τα λίγα ονόματα όσων το έχουν καταφέρει στην Open Era.

Και αυτοί είναι οι Ροντ Λέιβερ (1969), Μπιόρν Μποργκ (1978-1980), Ρότζερ Φέντερερ (2009), Ραφαέλ Ναδάλ (2008, 2010) και Νόβακ Τζόκοβιτς (2021).

Ταυτόχρονα, θα ξεπεράσει τους Στάνισλας Βαβρίνκα και Άντι Μάρεϊ των τριών Grand Slam, και θα μείνει μόνος τρίτος στη συγκεκριμένη λίστα μεταξύ των εν ενεργεία παικτών, πίσω, φυσικά, από Τζόκοβιτς και Ναδάλ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποστολή του Αλκαράθ να επικρατήσει του Τζόκοβιτς σε δεύτερο διαδοχικό Grand Slam που τον αντιμετωπίζει. Δύο μόνο παίκτες το έχουν κατορθώσει, και είναι οι Ραφαέλ Ναδάλ, σε τρεις συνεχόμενους μάλιστα (Roland Garros 2012, US Open 2013, Roland Garros 2014) και Στάνισλας Βαβρίνκα (Roland Garros 2015, US Open 2016).//ΑΦ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ