Τζο Μπάιντεν: Θετικός στον κορονοϊό

by admin
3 views

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του ταξιδιού στο Λας Βέγκας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος, ο Τζο Μπάιντεν έχει ήπια συμπτώματα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ ανακοίνωσε το θετικό τεστ του 81χρονου προέδρου, αφού η πρόεδρος της UnidosUS, μιας λατινοαμερικανικής οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν δεν θα ήταν σε θέση να μιλήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση λόγω της διάγνωσης.

«Είναι εμβολιασμένος και με ενισχυτική δόση και βιώνει ήπια συμπτώματα», δήλωσε ακόμα η Ζαν-Πιερ.

Ακόμα ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί αεροπορικώς στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, όπου θα «αυτοαπομονωθεί και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Λαμβάνει ήδη αγωγή

Ο δρ. Κέβιν Ο’Κόνορ, ο γιατρός του προέδρου, ανέφερε σε σημείωμά του ότι ο Μπάιντεν «παρουσιάστηκε με συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, που περιλαμβάνουν ρινόρροια (ρινική καταρροή) και μη παραγωγικό βήχα, με γενική κακουχία». Μετά το θετικό τεστ COVID-19, ο Μπάιντεν έλαβε το αντιιικό φάρμακο Paxlovid και πήρε την πρώτη του δόση, δήλωσε ο Ο’Κόνορ.

Ο 81χρονος έγινε γνωστό ότι νοσεί από κορονοϊό από ομιλητή στο ετήσιο συνέδριο της UnidosUS που μεταδόθηκε από το κανάλι του Λευκού Οίκου στο YouTube.

Ο Μπάιντεν επρόκειτο να μιλήσει στην εκδήλωση στο Λας Βέγκας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συσπείρωσης των ισπανόφωνων ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Unidos US, Τζάνετ Μουργκουία δήλωσε στους καλεσμένους ότι ο πρόεδρος έστειλε τη λύπη του και δεν μπορούσε να εμφανιστεί επειδή βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο πρόεδρος είχε προηγουμένως βρεθεί σε εστιατόριο στο Λας Βέγκας, όπου χαιρέτησε τους θαμώνες και ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη στο Univision.

«Είμαι καλά»

Αναχωρώντας από το Λας Βέγκας ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους πως «είμαι καλά, τρέφομαι καλά». Ο Μπάιντεν δεν φορούσε μάσκα προσώπου ούτε το προσωπικό που επιβιβαζόταν μαζί του στο Air Force One.

Πηγή: Reuters, AP, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ