Τζάμπολ στους τελικούς των “αιωνίων”

by admin
0 views

Στο ΟΑΚΑ θα λάβει χώρα σήμερα το πρώτο τζάμπολ στους τελικούς της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, με τους δύο “αιώνιους” να κοντράρονται για 21η φορά για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας. Το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει φέτος τους καλύτερους τελικούς σε όλη την Ευρώπη, καθώς διασταυρώνονται οι δύο από τις τρεις κορυφαίες ομάδες της σεζόν στην Euroleague. Πριν από δέκα μέρες, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, νικώντας τη Ρεάλ, ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στον μικρό τελικό και κατέλαβε την τρίτη θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος θα κριθούν στις τρεις νίκες, με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Οι “πράσινοι” τερμάτισαν στην πρώτη θέση στην κανονική περίοδο με 26 νίκες σε 27 αγώνες και εν συνεχεία απέκλεισαν με 2-0 νίκες τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά και με 2-0 τον Άρη στα ημιτελικά των πλέι οφ. Το “τριφύλλι” είναι για 28η φορά, σε 31 post seasons –δεν διεξήχθησαν τα πλέι οφ του 2020- παρόντες στους τελικούς. Στις 19 από τις 27 προηγούμενες παρουσίες τους, στέφθηκαν πρωταθλητές. Φέτος, θα διεκδικήσουν τον τίτλο έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας κάτι που θα γίνει για 16η φορά στην ιστορία τους. Από τις προηγούμενες 15 μόνο σε μία δεν έφτασαν στον τίτλο, το 1993 όταν τον έχασαν από τον Ολυμπιακό με 1-3 νίκες.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε 2ος στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 24 νίκες και 3 ήττες, ενώ απέκλεισε με 2-0 νίκες την ΑΕΚ στα προημιτελικά και το Περιστέρι στα ημιτελικά των πλέι οφ επίσης με 2-0. Οι “ερυθρόλευκοι” θα αγωνιστούν για 24η φορά στη σειρά των τελικών της Basket League, έχοντας κερδίσει τις 10 από τις προηγούμενες 23. Θα αγωνιστούν με μειονέκτημα έδρας, κάτι που έγινε εννέα φορές στην ιστορία τους. Μία σημαντική απουσία μετρά ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ, αυτή του Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος διεθνής σέντερ υπέστη κάταγμα κόπωσης στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ