Τελλόγλειο: Έκθεσης με έργα που υποβλήθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής στη μνήμη του ζωγράφου Λ. Βενετούλια

by admin
3 views

Περισσότερα από 70 έργα καλλιτεχνών παρουσιάζονται στο Τελλόγλειο, στην νέα έκθεση των έργων που υποβλήθηκαν για τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Λουκάς Βενετούλιας», που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Τα ζώα κι εμείς». Η σχέση ανθρώπων και ζώων είναι άρρηκτη από την αρχαιότητα έως σήμερα. Χαρακτηρίζεται άλλοτε από αγάπη και φροντίδα και άλλοτε από εκμετάλλευση και κακοποίηση. Τα ζώα υπήρξαν πηγή τροφής αλλά και ένδυσης, χρήσιμοι βοηθοί στην εργασία και τη μεταφορά, φύλακες και σύντροφοι. Γίνονταν θυσία στους θεούς, προσφέρονταν ως δώρα, χρησιμοποιούνταν για την ανίχνευση ασθενειών αλλά και εγκλημάτων. Η αλληλεπίδρασή τους συναντάται από τα Ομηρικά Έπη μέχρι τους Μύθους του Αισώπου, υπάρχει σε μυθολογικά επεισόδια, αγγειογραφίες, έργα φιλοσόφων, ποιήματα, λογοτεχνικά βιβλία, ανέκδοτα και κόμικς.

Η απονομή του βραβείου, των επαίνων αλλά και του βραβείου κοινού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με τη λήξη της έκθεσης, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο κόσμος μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα , να παίξει διαδραστικά παιχνίδια και να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο.

Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουλίου – 13 Οκτωβρίου 2024.

Ωράριο λειτουργίας εκθεσιακού: Τρίτη 9:00-14:00, Τετάρτη 17:00-21:00, Πέμπτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Παρασκευή 9:00-14:00, Σάββατο-Δευτέρα κλειστά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ