Τελικός ανάμεσα στο “όνειρο” και την “αποστολή”

by admin
0 views

H “Βασίλισσα”, το “ιερό τέρας” του Champions League, με τα πολλά και διάσημα αστέρια της, προτάσσεται ως το απόλυτο φαβορί στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον κόσμο, απέναντι στους Βεστφαλούς, που όμως δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το όνειρο.

Η Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι δεν είναι ποτέ τόσο δυνατή όσο όταν ακούγεται ο ύμνος του Champions League, η αγαπημένη της διοργάνωση. Για να φτάσουν στο Λονδίνο, οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν δύο φορές κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-3) στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών, κράτησαν δυνατά τα νεύρα τους στον επαναληπτικό (1-1, 4-3 πέναλτι), είχαν το ματς με την Μπάγερν υπό έλεγχο στο Μόναχο ( 2 -2) και στη συνέχεια επικράτησαν των Γερμανών στη ρεβάνς (2-1) με δύο γκολ που ήρθαν πολύ αργά.

Παρόλα αυτά, η Ντόρτμουντ δεν θέλει να το βάλει στα πόδια στο “Γουέμπλεϊ”. Εκείνο που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να κοιτάξει στα μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Παίζουμε ενάντια σε μια ομάδα που είναι φτιαγμένη για να κερδίσει το Champions League, της οποίας η αποστολή είναι να κερδίσει το Champions League. Όταν έχουμε μια αποστολή να εκπληρώσουμε, μπορεί να τη χάσουμε. Έχουμε ένα όνειρο. Είναι η διαφορά μεταξύ ενός ονείρου και ενός αποστολή», είπε ο κόουτς των Βεστφαλών, Έντιν Τέρζιτς.

Ο προπονητής της Μπορούσια γνωρίζει ότι η φλόγα του πάθους μπορεί να κάψει τα φτερά πολύ ισχυρότερων αντιπάλων. «Είναι η απόλυτη πρωταθλήτρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου και σε αυτή τη διοργάνωση, που μας περιμένει», συνόψισε ο 41χρονος τεχνικός. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι σε έναν αγώνα όλα είναι πιθανά και αν κάποιος το έδειξε αυτή τη σεζόν, ήμασταν εμείς», συνέχισε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τους τελευταίους οκτώ ευρωπαϊκούς τελικούς της, η τελευταία της αποτυχία χρονολογείται από το 1981, «αλλά όλα αυτά δεν μετράνε», επέμεινε ο προπονητής της Ντόρτμουντ.

Δύο κόσμοι συγκρούονται το Σάββατο (1/6, 22:00) στο “Γουέμπλεϊ” και μόνο ένας θα θριαμβεύσει. Αυτός της Ρεάλ, για άλλη μια φορά; Ή αυτό της Ντόρτμουντ, για μια… δεύτερη φορά;

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ