Τα career-high του Οσμάν απέναντι στον Ολυμπιακό και η σειρά πέντε αγώνων στα Play Offs (video)

by admin
1 views

Η είδηση της απόκτησης του Τσεντί Οσμάν από τον Παναθηναϊκό έσκασε σα… βόμβα που ακούστηκε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Τούρκος με την εντυπωσιακή πορεία στο NBA, επιστρέφει στην ήπειρό μας μετά από επτά χρόνια, καθώς το 2017 είχε αφήσει την Αναντολού Εφές (πριν την αναλάβει ο Εργκίν Αταμάν στο τέλος του έτους) για το NBA και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Τα τελευταία παιχνίδια του Οσμάν στην EuroLeague, ήταν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στη σειρά των Play Offs που κρίθηκε σε πέντε αγώνες και έβγαλε νικητές τους “ερυθρόλευκους”.

Ο Τούρκος, μάλιστα, έχει πετύχει και τέσσερα ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αρχικά, το 2015, στο ματς για την 5η αγωνιστική του Top 16 (Εφές-Ολυμπιακός 84-70), μοίρασε 4 ασίστ, επίδοση που είναι μέχρι και σήμερα η υψηλότερή του στη διοργάνωση στην κατηγορία αυτή.

Αρκετό καιρό αργότερα, στη 2η αγωνιστική της σεζόν 2016-17, ο 21χρονος τότε Οσμάν έλαμψε στη βαριά ήττα της ομάδα του στο ΣΕΦ (90-66), έχοντας την ευκαιρία να πάρει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (32:15), να πετύχει τους περισσότερους πόντους (22) και να συγκεντρώσει το υψηλότερο PIR (αξιολόγηση) της καριέρας του στη διοργάνωση (24).

Ο Ολυμπιακός αποτελεί την ομάδα που έχει βρει απέναντί του περισσότερες φορές ο Οσμάν στην EuroLeague, με 12 αναμετρήσεις. Τώρα, φυσικά, θα έχει τη δυνατότητα να τον αντιμετωπίσει ακόμη πιο πολλές, ως ένας παίκτης με τελείως διαφορετικό στάτους.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ