Τα… υπερσύγχρονα κρεβάτια των αθλητών “κλέβουν” τις εντυπώσεις στο Παρίσι (video)

by admin
0 views

Είτε κάποιος είναι πυγμάχος 140 κιλών είτε βαδιστής 40 κιλών, το σύστημα τριών μπλοκ της Airweave θα ταιριάζει στο περίγραμμα του σώματός του. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μοτοκούνι Τακαόκα, ο οποίος σχεδίασε το σύστημα ειδικά για τους Ολυμπιονίκες, εξηγεί,

«Στο εσωτερικό του στρώματος υπάρχουν τρία μπλοκ από ίνες αέρα. Κάθε ίνα αέρα έχει διαφορετική σκληρότητα σε κάθε πλευρά. Για παράδειγμα, η μία επιφάνεια είναι μαλακή, η άλλη επιφάνεια είναι μέτρια, η άλλη είναι μέτρια και σκληρή ή μέτρια και πολύ σκληρή. Αλλάζοντας αυτά τα μπλοκ μπορούμε να προσαρμόσουμε κάθε αθλητή ξεχωριστά».

Οι αθλητές θα στέλνουν φωτογραφίες του σωματότυπού τους σε μια εφαρμογή και αυτή θα βαθμονομεί ποιο μπλοκ απαιτείται για τους ώμους, τους γοφούς και τα πόδια τους. 16.000 κρεβάτια έχουν παραχθεί από το εργοστάσιο πίσω στην Κότα της Ιαπωνίας – 12.000 για τους αθλητές και 4.000 για τα μέσα ενημέρωσης.

Τα μπλοκ είναι γεμάτα με μη τοξικό πολυαιθυλένιο, ώστε να μην εισβάλλουν οι κοριοί, ενώ είναι επίσης εύκολο να μετακινηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν. «Μας ζητήθηκε από το Παρίσι 2024 να κάνουμε μια βιώσιμη δραστηριότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι σχεδιάσαμε αυτό το στρώμα – είναι εύκολο στη συναρμολόγηση και θα χρησιμοποιηθεί σε μια δεύτερη κίνηση για οργανισμούς όπως ο γαλλικός στρατός, η Εμάους, η σχολή μπαλέτου της Όπερας (Παρίσι) και η Εκόλ Οτελιέρ Τσουί» επιβεβαίωσε ο Τακαόκα.

Η βάση του κρεβατιού είναι κατασκευασμένη από χαρτόνι και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει το βάρος ενός ανθρώπου 200 κιλών. Ο Τακαόκα κληρονόμησε από τον θείο του ένα εργοστάσιο με πετονιές, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το υλικό αυτό θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει μαξιλάρια και από εκεί άρχισε να σχεδιάζει στρώματα. Πριν από μια δεκαετία άρχισε να ζητά από αθλητές να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του και σύντομα έγινε ο προμηθευτής στρωμάτων για τις Ολυμπιακές ομάδες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ