Τα προφίλ των Άγιαξ και Βοϊβοντίνα

by admin
4 views

Δύσκολο αντίπαλο επιφύλασσε η κληρωτίδα για τους “πράσινους”, καθώς είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό του Europa League, αν κερδίσουν τους Βούλγαρους.

Aναλυτικά τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού:

ΑΓΙΑΞ

Ο “Αίαντας” έχει σχετικά εύκολο έργο απέναντι στην Βοϊβοντίνα και εφόσον νικήσει και ο Παναθηναϊκός τη Μπότεφ, τότε οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά μετά τη σεζόν 2016-17 για τους ομίλους του Europa League, με το “τριφύλλι” τότε να μετράει δύο ήττες (2-1, 2-0) από τους Ολλανδούς. Ο Άγιαξ έχει κατακτήσει 36 πρωταθλήματα και 20 Κύπελλα Ολλανδίας, ενώ έχει κατακτήσει και 9 Σούπερ Καπ. Αποτελεί ένα “μεγαθήριο” των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τέσσερις κατακτήσεις Champions League και σπουδαίες πορείες στην Ευρώπη. Νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Ιταλός Φραντσέσκο Φαριόλι με αγαπημένο σύστημα το 4-3-3 και με έμφαση στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η ομάδα του Άμστερνταμ δεν είχε καλή παρουσία, ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να τερματίσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς. Η χρηματιστηριακή αξία των Ολλανδών ξεπερνάει τα 257 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών είναι μόλις 23,7 έτη.

Στον Άγιαξ αγωνίζεται η πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, ενώ πριν λίγες ημέρες αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση τον Ολυμπιακό, νικώντας τον με 1-0. Το γήπεδο της ομάδας είναι η ιστορική “Johan Cruyff Arena” με χωρητικότητα 56.600 θέσεις. Ο Άγιαξ είχε σημαντικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών αυτό το καλοκαίρι, καθώς αποχώρησαν οι Φραντσίσκο Κονσεϊσάο και Τζορτζ Μικαουτάτζε. Οι ελληνικές ομάδες έχουν βρει πολλές φορές στο διάβα τους τον “Αίαντα” στα ευρωπαϊκά σαλόνια με πιο πρόσφατη την ΑΕΚ, η οποία αντιμετώπισε τους Ολλανδούς πέρυσι στους ομίλους του Europa League, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, ενώ το πρώτο μεταξύ τους ματς στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε έρθει 1-1.

ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ

Η ομάδα από την Σερβία συγκεντρώνει σαφώς λιγότερες πιθανότητες να βρεθεί στο δρόμο του “τριφυλλιού” και σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους Ολλανδούς. Τη περσινή χρονιά η Βοϊβοντίνα τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 61 βαθμούς, ενώ φέτος ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο σερβικό πρωτάθλημα νικώντας με 3-1 την Οζντάτσι στην πρεμιέρα. Προπονητής της ομάδας είναι ο 54χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός Μποζιντάρ Μπάντοβιτς, ο οποίος ανέλαβε το περασμένο Δεκέμβρη και το σύστημα που χρησιμοποιεί περισσότερο είναι το 4-2-3-1. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας φτάνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η έδρα της ομάδας είναι το “Karađorđe Stadium”, χωρητικότητας περίπου 15 χιλιάδων θέσεων. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 24,4 έτη, με τον Αλέκσα Βουκάνοβιτς να ξεχωρίζει στην κορυφή της επίθεσης των Σέρβων.

Επιμέλεια: Γιάννης Παπουτσής

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ