Τα λάθη και η άμυνα στοίχισαν στον Άρη

by admin
1 views

Τα 17 λάθη, αλλά κυρίως η αδυναμία να αναχαιτίσει ο Άρης την επίθεση των γηπεδούχων έκανε τη διαφορά στο σημερινό παιχνίδι. Κορυφαίος για τους Ιταλούς ήταν ο Τζόρνταν Παρκς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Σιμς (13π.) και Καμπενγκέλε (13π., 9 ριμπ.).

Ο Άρης είχε για πρωταγωνιστές τους Λευτέρη Μαντζούκα (11π.) Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους (11π.) και Λάντερς Νόλεϊ (14π.), ενώ ο Τολιόπουλος σκόραρε 10 πόντους, όλους στο πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας

Η πρώτη περίοδος ήταν εντυπωσιακή από πλευράς σκοραρίσματος με τον Άρη να είναι παραγωγικός από την περιφέρεια, με εκτελεστή τον Λευτέρη Μαντζούκα. Οι Ιταλοί είχαν ως άρμα μάχης, το inside παιχνίδι, με τους Σιμς και Καμπενγκέλε να σκοράρουν με χαρακτηριστική ευκολία. Το 15-10 υπέρ της Βενέτσια εκνεύρισε σε μεγάλο βαθμό τον Γιάννη Καστρίτη, που έβλεπε την άμυνα της ομάδας του, να δέχεται εύκολους πόντους. Το παιχνίδι δεν άλλαξε υφή στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι είχαν 9/14 δίποντα και το 30-22, σίγουρα δεν ικανοποίησε την ελληνική ομάδα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης θύμισε την περσινή βερσιόν του, αφού αμυντικά δυνάμωσε σε μεγάλο βαθμό κι αυτό έβγαλε από το ρυθμό της τη Βενέτσια. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο ενορχηστρωτής της ανατροπής για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μεθοδικά, πλησίασαν την αντίπαλό τους και το 38-38 ήταν γεγονός στο 15′ της αναμέτρησης. Οι Ιταλοί είχαν πιο έμπειρους παίκτες στο ρόστερ τους, κέρδισαν αρκετές βολές (απρόσεκτος ο Ρόμπερτς) και το 47-41, ίσως και ν’ αδικεί μερικώς την προσπάθεια του Άρη, ύστερα από 20 αγωνιστικά λεπτά.

Η τρίτη περίοδος ήταν εφιαλτική για τον Άρη, καθώς παρά το αρχικό 0-5 σερί δια χειρός Νόλεϊ, η συνέχεια ήταν εφιαλτική για τον ελληνικό σύλλογο. Η Βενέτσια έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, με τους Ένις, Παρκς και Τεσσιτόρι να είναι οι πρωταγωνιστές για το σύνολο του Νέβεν Σπάχια. Το 61-46 ανάγκασε τον Καστρίτη να καλέσει τάιμ άουτ, ώστε να συνετίσει τους αθλητές του. Αυτό συνέβη με τον Ντετζούλιους να συμμαζεύει λίγο το παιχνίδι των “κίτρινων” και το 69-57, άφηνε μία χαραμάδα αισιοδοξίας για τα τελευταία 10 λεπτά.

Ο Άρης έμοιαζε μπερδεμένος στην τέταρτη περίοδο, χωρίς ιδέες, ενώ ο Τολιόπουλος είχε μπλοκαριστεί από την ιταλική άμυνα. Ο Μαντζούκας από τη μεριά του, υπέπεσε σε κάποια λάθη απειρίας και η Βενέτσια, χωρίς να δυσκολευτεί, διατηρούσε μία διαφορά της τάξεως των 10-12 πόντων (74-61). O Παρκς ήταν σε εξαιρετική βραδιά, η άμυνα του Άρη, αδυνατούσε να τον σταματήσει και η Βενέτσια πήρε με άνεση το ροζ φύλλο αγώνα στην πρεμιέρα του φετινού Eurocup με σκορ 95-75.//ΔΜ

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 47-41, 69-57, 95-75

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ