Σ. Λαβρόφ: Υποστηρίζει ότι Γάλλοι εκπαιδευτές βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία

by admin
0 views

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στην Αφρική, ισχυρίζεται ότι Γάλλοι εκπαιδευτές «εργάζονται ήδη στην Ουκρανία» και διαβεβαιώνει ότι η παρουσία τους στη χώρα αυτή «επιβεβαιώνεται από αρκετά στοιχεία», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, στρατιώτες του γαλλικού στρατού ή μισθοφόροι, αντιπροσωπεύουν έναν απολύτως νόμιμο στόχο των ενόπλων δυνάμεών μας», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου στο Oyo της Δημοκρατίας του Κονγκό.

Η Ρωσία δεν αποκλείει ο ρωσικός στρατός να επιτεθεί σε Γάλλους εκπαιδευτές, η αποστολή των οποίων βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Παρισιού και Κιέβου.

«Κανένας εκπαιδευτής που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού δεν έχει ασυλία» από επιθέσεις, απείλησε την Τρίτη εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο διοικητής του ουκρανικού στρατού Oleksandr Sîrski ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γαλλία πρόκειται να στείλει “σύντομα” εκπαιδευτές για να εκπαιδεύσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε αμέσως μετά ότι η αποστολή εκπαιδευτών είναι «ακόμη σε διαπραγματεύσεις» με τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Η Γαλλία δεν έχει -επισήμως- στρατιωτικό προσωπικό για να βοηθήσει ή να εκπαιδεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει επανειλημμένα εγείρει την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων από τη Δύση για να βοηθήσει το Κίεβο, προκαλώντας διαμάχη μεταξύ των συμμάχων του και εξοργίζοντας τη Ρωσία.

Ένα σχέδιο ενός ευρωπαϊκού συνασπισμού στρατιωτικών εκπαιδευτών για την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, που αναζητά η Γαλλία, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων, αλλά φαίνεται μακριά από το να έχει ολοκληρωθεί, καθώς πολλές χώρες αναρωτιούνται για τον κίνδυνο  Ρωσικών αντιποίνων.

News.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ